Românii redescoperă frumusețea oinei, sportul nostru național

166
Românii redescoperă frumusețea oinei, sportul nostru național - oinabadeacartancleopatra6-1405449501.jpg

Articole de la același autor

Ieri dimineață, pe stadionul "Constructorul-Cleopatra" din Complexul Sportiv "Badea Cârțan", a luat startul prima ediție a Campionatului de oină al Ministerului Afacerilor Interne, concurs adresat jucătorilor nelegitimați. 


Cele șapte formații înscrise - cinci reprezentante ale Poliției de Frontieră Române și două ale Jandarmeriei Române - au fost împărțite în două grupe, urmând a juca un turneu simplu. După festivitatea de deschidere, a avut loc un meci demonstrativ între multipla campioană națională ACS Frontiera Tomis Constanța și o selecționată a Ministerului Afacerilor Interne. "Este primul campionat național oficial după recunoașterea prin lege a oinei ca sport național, iar organizarea acestuia este un succes din start. Chiar dacă sunt începătoare, cele șapte echipe vor reuși să ne ofere un nivel de joc remarcabil. După declararea oinei ca sport național, am fost solicitați de mai multe instituții pentru depunerea de proiecte în vederea practicării ei în cadrul acestora. Ținta noastră este Ministerul Educației Naționale, unde vom introduce un proiect, din toamnă, sub denumirea de «Redescoperiți oina - Parte a identității noastre de români», proiect prin care să învățăm copiii și profesorii să descopere frumusețea acestui sport", a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină. 


Așadar, ieri dimineață, a început săptămâna oinei la Constanța, unde se vor desfășura trei competiții consecutive de oină. După încheierea Campionatului național, vineri, va începe Cupa României, iar o premieră va fi și Campio-natul Național de oină pe plajă. Meciurile se vor disputa și astăzi tot pe stadionul "Constructorul-Cleopatra". Rezultatele de ieri sunt următoarele: Grupa A: ITPF Sighetu Marmației - ACS Frontiera Aegyssus Tulcea 11-6, IJJ Harghita - ITPF Giurgiu 3-0, ITPF Giurgiu - ACS Frontiera Aegyssus Tulcea 5-2; Grupa B: IJJ Brăila - STPF Vaslui 8-5, ACS Frontiera Tomis Constanța - IJJ Brăila 7-2. Semifinalele, finala și festivitatea de premiere vor avea loc joi, începând cu ora 9.00, pe terenul de rugby "Farul". 


Campionatul Național de Oină este organizat de Centrul Cultural al MAI, Biroul Coordonare Activități Sportive, cu sprijinul Gărzii de Coastă, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, în colaborare cu Federația Română de Oină. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Șef nou la Garda de Coastă
Pagina a fost generata in 0.5964 secunde