Doliu în sportul românesc. A murit o legendă a fotbalului

2247
Doliu în sportul românesc. A murit o legendă a fotbalului - generic-1694785526.jpg

Articole de la același autor

Doru Popescu, fostul mare fotbalist al lui Dinamo, a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. Acesta a jucat cu „câinii” în Cupa Campionilor Europeni. Tristul anunț a fost făcut de ofițerul de presă al roș-albilor, Ionel Culina.


Dinamo a pierdut unul dintre fotbaliștii care au scris istorie în perioada de glorie a clubului din „Ștefan cel Mare”. Ofițerul de presă al lui Dinamo, Ionel Culina, a anunțat, prin intermediul rețelelor sociale, decesul lui Doru Popescu.


Doru Popescu a jucat cu Dinamo în Cupa Campionilor Europeni și în memoria fanilor a rămas partida contra lui Spartak Trnava, din turul 1. După ce la finalul partidei tur tabela a arătat 0-0, manșa a doua s-a terminat 2-2, cu ambele goluri marcate de Doru Popescu.


Rezultatul a calificat pe Dinamo în faza următoare a competiției, unde a înfruntat pe Feyenoord Rotterdam.


„S-a stins din viață Doru Popescu. Sincere condoleanțe!
A plecat dintre noi fostul atacant Doru Popescu, 74 de ani, 22 de goluri înscrise în 88 de meciuri de Liga 1 pentru Dinamo, între 1969 și 1973.
Născut pe 29 martie 1949 la Baia de Aramă, în Mehedinți, Doru Popescu a câștigat la începutul anilor ’70 două titluri de campion cu Dinamo, în 1971 și 1973.
Un meci memorabil făcut de Doru Popescu în tricoul alb-roșu a fost în 1970, în primul tur al Cupei Campionilor Europeni, împotriva echipei Spartak Trnava, campioana Cehoslovaciei la acea vreme.
Un 0-0 în Ștefan cel Mare a fost urmat de un 2-2 la Trnava, ambele goluri ale «câinilor» fiind marcate de Doru Popescu, iar Dinamo se califica în turul următor pentru un duel cu Feyenoord.


Dinamo la Trnava: M. Andrei – Cheran, I. Nunweiller III, Al. Sătmăreanu II (eliminat în minutul 56), Deleanu – Cornel Dinu, R. Nunweiller VI – Lucescu, Sălceanu (58 Doru Popescu), Dumitrache, Fl. Dumitrescu.
Antrenori: Traian Ionescu și Dumitru Nicolae Nicușor.
«Un oltean înalt și spătos din Severin, poreclit, mai mult rezervă la Dinamo, a intrat la Trnava în repriza a doua și a făcut meciul vieții», a scris «Sportul», a doua zi după calificarea roș-albilor.
Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, este mesajul postat de Ionel Culina, oficialul lui Dinamo.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4124 secunde