Doliu în voleiul românesc. A murit Florin Grapă, unul dintre cei mai mari antrenori ai României

432

Articole de la același autor

Federația Română de Volei anunță cu profund regret decesul lui Florin Grapă, unul dintre antrenorii marcanți în ultimele decenii în voleiul feminin românesc.

Născut la 20 noiembrie 1954, Florin Grapă s-a stins din viață în această dimineață, după o luptă dură cu o boală nemiloasă.

Profesor Universitar Doctor la Universitatea din Bacău, Florin Grapă a fost unul dintre cei mai valoroși antrenori din istoria voleiului românesc. De numele său se leagă toate performanțele formației feminine Știința Bacău, pe care a preluat-o în 1988, când echipa era în liga secundă și pe care a condus-o și a iubit-o până la în ultimele clipe ale vieții. A promovat pe prima scenă cu această formație în 1989 și de atunci a transformat-o într-o forță și într-un reper al voleiului feminin românesc.

De-a lungul timpului, a câștigat cu această echipă mai multe titluri de campion național și Cupe ale României, a condus-o în fazele superioare ale tuturor cupelor europene, dar a și descoperit și lansat foarte multe nume mari ale voleiului feminin autohton, foarte multe jucătoare descoperite și formate de domnia sa ajungând să joace în echipa națională a României.

Între 1986 și 2000 a fost antrenorul selecționatelor de cadete și junioare ale României. Apoi, din 2001, a pregătit în mai multe rânduri lotul național de senioare, sub conducerea sa, naționala calificându-se de mai multe ori la Campionatele Europene.

Prin dispariția sa, voleiul românesc a pierdut o imensă personalitate.

Federaţia Română de Volei transmite sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Florin Grapă va fi depus joi, 29 decembrie, la ora 10.00, la capela de la Cimitirul Central din Bacău, calea Mărășești, nr. 161.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 31 decembrie, la ora 10.00, la biserica din interiorul Cimitirului Central Bacău, iar înhumarea la Cimitirul Central Bacău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6318 secunde