Dosarul Hidrotehnica. Astăzi, "triunghiul" UMC - CSU Neptun - CSS 1

1446
3
Dosarul Hidrotehnica. Astăzi,

Articole de la același autor

În ultimele două-trei zile, telefonul mi-a tot sunat, mulți dintre colaboratori întrebându-mă dacă am întrerupt cumva seria articolelor dedicate handbalului feminin. Tuturor le-am răspuns că "foiletonul" continuă, iar în episodul de astăzi, ne vom referi la "triunghiul" UMC - CSU Neptun - CSS 1. 




Așa cum scriam într-una din edițiile anterioare ale ziarului nostru, la momentul în care a preluat gratuit Complexul Sportiv Hidrotehnica, prin Hotărârea de Guvern nr. 385 din 02.05.2012, Universitatea Maritimă din Constanța nu a avut nicio condiționare în ceea ce privește funcționarea echipei de handbal feminin (CS Tomis/CSU Neptun) sau a altor entități sportive angajate în competiții naționale. Lucru de altfel confirmat, prin intermediul unui comunicat semnat de președintele Consiliului de administrație al UMC, prof. univ. dr. ing. Violeta Vali Ciucur. 




Mai mult decât atât, conducerea UMC demonstrează că CSU Neptun, condus de directorul executiv Silviu Băiceanu, este o entitate publică de sine stătătoare înființată în subordinea Federației Naționale a Sportului Școlar și Universitar, subordonat Ministerului Educației și Cercetării Științifice. 


Buuun, aceste lucruri sunt clare. Apare însă o nelămurire, sesizată abil de către un apropiat al fenomenului. Iată despre ce anume este vorba. 




Conform protocoalelor de colaborare încheiate în zilele de 28.08.2013, 29.07.2014 și 22.06.2015, între CSU Neptun și CSS 1 Constanța, fiecare protocol fiind valabil pe durata unui an, CSU Neptun se obligă, printre altele, să acorde acces gratuit, zilnic, pentru antrenamente în graficul sălii de sport a… CSU Neptun Constanța, pentru grupele de junioare I, II și III ale CSS 1 și să accepte desfășurarea jocurilor oficiale și a turneelor din cadrul Campionatelor Naționale de junioare în sala… CSU Neptun. 




Cele trei protocoale sunt semnate după cum urmează: cel din 2013, de președintele CSU Neptun, Cornel Panait, și directorul CSS 1, Cristiana Costara, iar cele din 2014 și 2015, de directorul CSU Neptun, Silviu Băiceanu, și de directorii CSS 1, Cristiana Costara (2014), respectiv Nicoleta Copoiu (2015). Toate cele trei documente sunt avizate de către conducerile Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Interesant este că ștampilele din dreptul Neptunului diferă, cele din 2014 și 2015 având o altă configurație decât cea din 2013. O fi vorba de modificări de organigramă sau de structuri sportive diferite, dar cu același nume? Vom vedea! 


Recapitulăm! Sala Hidrotehnica este în administrarea Universității Maritime din Constanța, având un singur rol, acela de derulare a activităților sportive ale studenților UMC. CSU Neptun este o entitate publică de sine stătătoare, despre care nu știu să aibă vreun patrimoniu. Și totuși, se obligă să acorde acces gratuit unui colaborator într-o sală care nu-i aparține! Cam mare siguranța, în condițiile în care ceea ce oferi nu-i al tău! Și mai interesant este faptul că în toate cele trei protocoale scrie negru pe alb că tinerele handbaliste vor juca în sala CSU Neptun, nu a UMC-ului. Probabil că între UMC și CSU Neptun există un protocol de colaborare, pe baza căruia CSU Neptun a făcut mai departe oferta celor la CSS 1. Dar oare nimeni, nici de la CSS 1, nici de la CSU Neptun, nici de la DJST Constanța, nici de la ISJ Constanța, nu a sesizat inadvertența? 


Nu exclud varianta ca suflarea sportivă constănțeană să fi fost ferm convinsă că sala Hidrotehnica îi aparține Neptunului/UMC, care a preluat și baza sportivă, și echipa de handbal feminin. Această convingere au avut-o mulți dintre oamenii de handbal din Constanța, parte dintre ei confirmându-mi bănuiala, recent, la întâlnirea de la înmormântarea profesorului Marcel Câmpeanu. Când le-am spus despre UMC și necondiționarea de activitatea echipei de handbal feminin, au rămas ca la dentist! Au pus o întrebare firească: "Atunci de ce și pe ce criterii s-a făcut această schimbare de administrator?", dar asupra acestui subiect vom reveni într-o ediție viitoare. 


Cert este că, într-o adresă trimisă redacției, semnată de profesorii Nicoleta Copoiu și Iulian Popa, director, respectiv director adjunct CSS 1, se face referire clară (unica de altfel): "grupele secției de handbal fete, junioare I, II și III, au acces gratuit, zilnic, pentru antrenament în graficul sălii de sport a CSU Neptun Constanța (fosta Hidrotehnica)". 


Concluziile le veți trage singuri, dragi cititori. În edițiile viitoare, vom publica punctele de vedere ale unor profesori, antrenori, conducători, specialiști ai fenomenului, oameni care, într-un trecut mai îndepărtat sau mai apropiat, și-au legat numele de Complexul Sportiv Hidrotehnica.


De asemenea, vom vedea ce include baza Hidrotehnica, evaluată, în anul 2012, la suma de un milion de euro și cum sunt cheltuite sutele de mii de lei alocate de Consiliul Județean Constanța pentru handbalul feminin. 


Comentează știrea

Titi
27 octombrie 2015
Baza AV

Aici miroase a mangla imobiliara cine a gindit o a facut o bine dar nu aai iesit pasenta nicu stie!

Aragorn
27 octombrie 2015
Neptun

Toata drama handbalului feminin constantean se rezuma la intrebarea din articol : "Atunci de ce și pe ce criterii s-a făcut această schimbare de administrator?" Fiindca absolut toata lumea STIA (si culmea, au fost si declaratii in media in acest sens, daca imi aduc bine aminte) ca echipa Tomis/Neptun va continua activitatea de performanta (chiar mai bine decit pina atunci) sub "umbrela" UMC-ului : preluam baza Hidrotehnica, dar si obligatia de a sustine si imbunatatii performantele echipei! (asa cum am mai spus, chiar daca nu apare nimic scris - si aici este greseala celor care au dat baza fara a conditiona si sustinerea echipei de handbal - era cel putin o obligatie MORALA a noilor administratori de a nu lasa echipa sa involueze)...asa incit, in acest moment, cel mai bun adevcat comentariu mi se pare a fi cel de mai sus (al lui Titi)...

vaporeanu
29 octombrie 2015
jpb

Castiga bani pe net! Sistem revolutionar prin care sa-ti rotunjesti rapid veniturile! Castiga bani pe net! Iti oferim pe loc contract de comision si toate instructiunile, pas cu pas! Castiga bani pe net si asigura-ți viitorul! Noi suntem imediat si mereu alaturi de tine! Cand te hotarasti cu maxima seriozitate, cere-ne mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Sport : CSU Neptun, deplasare la Galați
Vineri, 23 Octombrie 2015
Stire din Sport : "Vrem clasarea între locurile 5-8"
Vineri, 23 Octombrie 2015
Stire din Sport : HC Farul țintește o nouă victorie
Pagina a fost generata in 0.4749 secunde