Dosarul Hidrotehnica / Sorin Bușu, omul cu semnătura din partea DJST Constanța

3185
14
Dosarul Hidrotehnica / Sorin Bușu, omul cu semnătura din partea DJST Constanța - dosarul-1445450112.jpg

Articole de la același autor

Continuăm serialul "Dosarul Hidrotehnica", articolele publicate anterior fiind primite cu foarte mult interes de către Constanța sportivă. În ediția de astăzi, prezentăm punctul de vedere al lui Sorin Bușu, fost director executiv adjunct al DJST Constanța.




În urmă cu trei ani și jumătate, Complexul Sportiv Hidrotehnica își schimba ad-ministratorul, fiind preluat de către Universitatea Maritimă din Constanța, în conformitate cu H.G. nr. 385/02.05.2012, "cu un singur rol, acela de derulare a activităților sportive ale studenților UMC", după cum se arată într-un comunicat semnat de către președintele Consiliului de Administrație al UMC, prof. univ. dr. ing. Violeta Vali Ciucur. 


Puțină lume știe însă că, din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, în calitate de predător, pro-tocolul de predare-primire a fost semnat de Sorin Bușu, pe atunci director executiv adjunct, Elena Frîncu (fost director executiv al DJST Constanța), ieșită la pensie cu puțin timp înainte - aproximativ două luni -, având în acte doar o prezență simbolică, aceea de invitat al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța. 




Iată ce spune Sorin Bușu, în prezent șef serviciu Compartiment Achiziții Publice, Investiții, Patrimoniu, Administrativ și Logistică în cadrul DJST: "Singura mea implicare în înstrăinarea bazei Hidrotehnica este semnarea protocolului de predare-primire nr. 2232/27.05.2012, între DJST Constanța și UMC. Țin să precizez că acest protocol era cu titlu executoriu, venind în urma Hotărârii Guvernului nr. 385/02.05.2012, în care se schimba titularul dreptului de administrare a imobilului. Hotărârea a fost semnată de primul ministru (n.r. - Mihai Răzvan Ungureanu) și contrasemnată de miniștrii interimari ai Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (n.r. - Cătălin Ovidiu Baba) și Finanțelor Publice (n.r. - Bogdan Alexandru Drăgoi). Motivele care au dus la înstrăinarea bazei îmi sunt total necunoscute. Dacă există întrebări sau neclarități pe acest subiect, vă rog să luați legătura cu responsabilii din conducerea DJST Constanța anteriori mie". 






În martie 2012, când i-a urmat la conducere Elenei Frîncu, Sorin Bușu avea… 29 de ani. 
Iată ce scria, în data de 14 martie 2012, Gazeta Sporturilor, despre bătălia pentru șefia DJST Con-stanța: " (…) Câștig de cauză a avut Sorin Bușu, care a ocupat până ieri funcția de director adjunct. Membru al PD-L Constanța, Bușu este economist de profesie și a sosit în cadrul instituției în urmă cu un an, când a câștigat concursul pentru ocuparea postului de șef serviciu Achiziții Publice, Investiții și Patrimoniu. Noul director executiv a primit un sprijin puternic din partea deputatei PD-L de Constanța Maria Stavrositu, alături de care i-a făcut luni o vizită președintelui ANST, Doina Melinte. Discuția de la București, care a avut loc imediat după festivitatea de premiere a Elenei Frîncu, a fost decisivă. Propunerea oficială a PD-L Constanța, care-l viza pe Florian Constantin, fost rugbist la națională, a fost respinsă. Doina Melinte a cedat și în privința propriei alegeri, Isabella Stan, directorul regional al ANST pe Regiunea de Sud-Est".


Revenind la subiectul Hidrotehnica, în conformitate cu articolele 2, 3 și 4 ale protocolului cu pricina, "se predă din proprietatea publică a statului, din administrarea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului - Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret - Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în administrarea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului - Universitatea Maritimă din Constanța, bunurile iden-tificate în Anexa la HG nr. 385/02.05.2012, respectiv imobilul situat în Constanța, b-dul Aurel Vlaicu nr. 123, compus din construcții și teren în suprafață de 15.000 mp din acte și măsurată 12.313 mp (…). Imobilul se preia în starea tehnică în care se află, la valoarea tehnică din inventar, din contabilitatea instituției, de la data transmiterii, respectiv valoarea de 43.987.098,17 lei teren și construcții (…). Se instituie obligația Universității Maritime din Constanța de a păstra destinația imobi-lului transmis". 






În edițiile viitoare, vom publica punctele de vedere al CSS 1 (elevii clubului se pregătesc tot la sala Hidrotehnica), precum și ale altor profesori, antrenori, conducători, specialiști ai fenomenului, oameni care, într-un trecut mai îndepărtat sau mai apro-piat, și-au legat numele de Complexul Sportiv Hidrotehnica. 


De asemenea, vom vedea cum sunt cheltuite miliardele de lei alocate de Consiliul Județean Constanța pentru handbalul feminin. 




















Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Paul V
22 octombrie 2015
Punctul pe i

Il cunosc pe Sorin de mutt timp Si eram sigur ca nu putea sa fie partas in astfel de conflicte . Felicitari pentru pozitia luata . Mi-a fost coleg din liceu si inca de atunci era un baiat care avea capul pe umeri . Mult succes pe viitor

Radu
22 octombrie 2015
S busu

Felicitari sorin busu pt pozitia luata. Un simplu executant. Daca e ceva ilegal la mijloc altii trebuie sa raspunda

jale
22 octombrie 2015
CINE MAMICA SI TATICU?

CE STIA ASTA SA CONDUCA ASA RASPUNDERE? A CINE E MAMAICA TATICU MACHI FIIND AI PRINS FUNCTIE

Alfred
22 octombrie 2015
Sala sport

Busule daca aveai singe in instalatie nu semnai asa esti partas esti cu ei si impreuna ati distrus handbalu ctean

buzarin
22 octombrie 2015
Pt Alfred

nesemnarea acelui protocol era infractiune . daca te duce capul te prinzi . daca nu te duce capul dai mesaje sa te afli in treaba

Nadia
22 octombrie 2015
complice

Pacaliciul asta e fara niciun dubiu complice. Odata ce ai pus stampila pe un document oficial esti fara doar si poate principalul RESPONSABIL. Este elementar avand o functie de conducere sa nu sti lucrul acesta. Asa oricine se poate juca cu o stampila! O stampila pusa IRESPONSABIL poate schimba soarta unui obiect sau unor oameni. Din pacate, suntem condusi de iresponsabili ca asta care isi doresc functii si care se joaca cu destinele unor patrimoniilor si chiar a oamenilor. Ei trebuiesc cercetati si pedepsiti ca atare.

are makele
22 octombrie 2015
ce muian de guvide expirat

incredibil, l-a scapat maica-sa pe jos cand l-a vazut.

Aragorn
22 octombrie 2015
pt buzarin

Cind semnezi ceva, iti asumi raspunderea - era infractiune daca nu semna ? pai daca nu era de acord, isi putea prezenta demisia, nu ? Este simplu, nimeni nu poate fi fortat sa semneze ceva daca nu este de acord - dar se pare ca locul caldut pe care se asezase era mai important decit "afacerea" pe care a girat-o cu semnatura lui...

Mesi
22 octombrie 2015
Scurt si la obiect

Cu tristete observ cata rautate si necunoastere exista in fenomen si comentariile de mai jos . Daca ati fi citit hotaratea de guvern observati cu usurinta ca PROPROETAR ESTE IN CONTINUARE STATUL ROMAN ! Nici macar ministerul nu s-a schimbat ! Este acelasi minister in speta Ministerul Educatiei , Tineretului si Sportului . Printr-o hotarare a proprietarului , Guvernul Romaniei , s-a schimbat administratorul. Asa ca va rog acum sa se ocupe fiecare de meseria lui, sa nu mai piarda timpul pe internet pentru ca nu exista niciun prejudiciu facut sportului sau statului

Nemuritoarea
22 octombrie 2015
Sport ucis

Solutia e simpla UMC era obligata prin HG sa intretina si sa investeansca in baza si nu a facut-o.Sa i se ia baza si data inapoi tot printr-un HG.Floare la ureche si mai ales sa se investigheze interesele elenei francu si daca a incasat un ban de la Umc direct sau prin interpusi pentru a face tradic de influneta in transferul bazei

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9604 secunde