Campionatul Naţional de rugby în 7 seniori, etapa întâi

Două victorii şi un loc patru în clasament pentru CSM Constanţa

345
Două victorii şi un loc patru în clasament pentru CSM Constanţa - 1-1663069556.jpg

Articole de la același autor

A pornit la drum şi caravana Campionatului Naţional de rugby în 7 seniori, prima etapă având loc la Iaşi. Au fost două zile de întreceri, la care au participat 15 echipe - 14 din România, printre care şi CSM Constanţa, şi o selecţionată din Republica Moldova, care nu va puncta în clasament.

Juniorii U20 de la CSM Constanţa au participat la primul turneu naţional rezervat seniorilor de rugby în 7, clasându-se la final pe locul patru.

Runda inaugurală a fost găzduită de stadionul „Tepro” din Iaşi, componenţa grupelor fiind stabilită prin tragere la sorţi.

Cu un nucleu tânăr, format dintr-o generaţie de jucători născuţi în 2003 sau 2004, CSM Constanţa a debutat cu două victorii în turneul de la Iaşi, 29-5 cu Sportul Studenţesc-Dinamo şi 14-12 cu RC Bârlad, în Grupa D, pierzând însă alte trei dueluri: 5-29 cu CSU Cluj, 5-12 cu CSM Galaţi şi 26-33 cu RC Gura Humorului.

Lotul CSM Constanţa are următoarea componenţă: Marian Bodorin, Andrei Batcu, Răzvan Călin, Liviu Cristian Stoian, Alin Luca, Marian Muntianu, Iulian Manole, Alexandru Neagu, Petre Alexandru Popa, Cristian Sandu, George Sandu, Alexandru Sava, Ionuţ Sava. Antrenori: Nicolae Radu Mocanu şi Victor Bezuşcu; kinetoterapeut - Claudiu Trandafir, expert sportiv - Constantin Gheară.

Clasamentul final de etapă: 1. CSU Cluj; 2. CSM Galaţi; 3. RC Gura Humorului; 4. CSM Constanţa; 5. CS Ştiinţa Petroşani; 6. RC Bârlad; 7. Poli Iaşi; 8. CSU Arad; 9. Griviţa-UNEFS; 10. Sportul Studenţesc-Dinamo; 11. CS Olimpia; 12. CSU Alba Iulia; 13. CSU Phoenix Braşov; 14. CSM Sibiu. Rezultatele selecţionatei Moldovei nu sunt luate în calcul în alcătuirea topului.

Următoarele două etape ale Campionatului Naţional vor avea loc la Gura Humorului, în zilele de 17 şi 18 septembrie, şi pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti, pe 24 şi 25 septembrie.

XXX

Academia Naţională de Rugby organizează, în perioada 3 octombrie - 3 decembrie, cursul pentru preparator sportiv. Înscrierile se fac până în data de 26 septembrie.

„Preparatorul fizic îşi desfăşoară activitatea în domeniul sportului de performanţă, fiind angajat al federaţiilor, asociaţiilor, cluburilor sportive sau al altor instituţii din sectorul public sau privat. El este specialistul care se ocupă de pregătirea fizică a sportivilor, aceasta fiind considerată unul dintre cei mai importanţi factori ai antrenamentului sportiv, în scopul obţinerii de performanţe.

La examenul final, vor lua parte doar cursanţii care au respectat termenii contractului de formare profesională”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Rugby.

Acreditată de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, diploma oferită la finalul cursului este recunoscută atât pe plan naţional, cât şi în statele membre ale Uniunii Europene şi în alte state care au semnat Convenţia de la Haga.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Rugby

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6301 secunde