Galerie foto. Moment festiv de Ziua Pompierilor, la Constanţa. Avansări în grad şi defilare

347
Astăzi, în Piaţeta Perla din Mamaia, a avut loc un moment festiv, presărat cu avansări în grad şi defilări, totul cu ocazia Zilei Pompierilor. La eveniment, au fost prezenţi prefectul Constanţei Silviu Coşa, viceprimarul Ionut Rusu, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.




13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România, readuce în memoria colectivă sacrificiul ostașilor pompieri care, în 1848, în confruntarea din Dealul Spirii, au dat dovadă de curaj, determinare, demnitate, spirit de sacrificiu și dragoste de țară. În fapt, acestea sunt câteva din calitățile de bază ale oricărui salvator.



Întotdeauna pompierii militari și-au îndeplinit misiunile cu dăruire și patriotism. Au fost, permanent, în slujba cetățenilor și a țării pentru care au jurat și au luptat cu bărbăție și credință, și-au riscat propriile vieți pentru a le salva pe cele ale semenilor aflați în dificultate și au crezut în idealurile înaintașilor.






Pompierii constănțeni au o istorie veche de aproape 150 ani. Această structură s-a dezvoltat de-alungul vremii astfel încât toți locuitorii județului Constanța și cei care îl tranzitează să se simtă în siguranță.


La mulți ani, pompieri militari, ai serviciilor private și profesioniste pentru situații de urgență!


 

"La 15 decembrie 2004 a luat fiinţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa. Și ne aflăm într-un proces continuu de creștere și modernizare, pentru că, astăzi, aproape că nu există situații de urgență la care pompierii să nu fie solicitați. Acest lucru presupune, din partea noastră, a tuturor, multă pregătire dar și asigurarea tehnicii și a echipamentelor corespunzătoare pentru noile situații cu care ne putem confrunta în meseria noastră. Pompier înseamnă, de fapt, salvator. Această vocație este și va rămâne întotdeauna o onoare, iar istoria pompierilor – trecutul, dar și prezentul nostru – ne va face mereu cinste.", punctează reprezentanţii ISU Dobrogea.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8174 secunde