Peste 312 intervenții ale pompierilor, în weekend

175
Peste 312 intervenții ale pompierilor, în weekend - pompieri-1661171097.jpg
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat, în decursul weekendului care tocmai s-a încheiat, 312 misiuni.

 Acordarea primului ajutor:

Echipajele SMURD au intervenit în 260 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare în cazul persoanelor cu afecțiuni medicale.

 Accidente rutiere:

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a 14 accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 21 victime, 13 dintre ele fiind transportate la spital. Alte 8 victime au primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital.

 Incendii:

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 14 incendii, din care 8 au fost de vegetație uscată și miriște. În total, au fost afectat de flăcări peste 1 ha.

 Misiuni în mediul acvatic:

Pompierii militari au fost solicitați să acorde asistența medicală de urgență în cazul a 3 persoane scoase din apă de salvamari sau turiști. Din păcate, una dintre ele nu a răspuns favorbail manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul acesteia. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 ani, înecat în lacul Techirghiol.

În această perioadă, au continuat căutările tânărului în vârstă de 18 ani dispărut în apele mării, zona Costinești, în seara de 9 august. Căutările au fost reluate și în această dimineață, în jurul orei 08.00. La misiune participa doi ofițeri și 13 subofițeri.

 Alte misiuni:

Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 21 situații, precum asigurare măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale etc.

 MĂSURI DE PREVENIRE A CAZURILOR DE ÎNEC

În scopul preîntâmpinării unor evenimente ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța adresează cetăţenilor rugămintea de a respecta măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe timpul desfăşurării unor activităţi recreative, specifice acestei perioade, astfel:

- nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine;

- scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;

- respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie!

- evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

- nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte;

- evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;

- nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare;

- nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

 -nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7507 secunde