Sute de intervenții în punctele temporare de lucru ale ISU Dobrogea, de pe litoral. Eforie Nord, în topul situațiilor de urgență!

149
Sute de intervenții în punctele temporare de lucru ale ISU Dobrogea, de pe litoral. Eforie Nord, în topul situațiilor de urgență! - xpompieripuncteajutor1-1658834050.jpg
Peste 250 de pompieri militari sunt la datorie, zilnic, în județul Constanța, pentru ca populația să fie în siguranță. În cele 25 puncte temporare de lucru operaționalizate începând cu data de 30 iunie, în jur de 100 pompieri militari din județ, dar și salvatori de la celelalte inspectorate pentru situații de urgență din țară detașați în sprijin, precum și tehnica specifică de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate) susțin misiunile orientate spre siguranța celor care își petrec vacanța pe litoral.

În săptămâna 18-25 iulie, pompierii militari ce deservesc punctele de lucru temporare au desfășurat peste 400 misiuni în urma cărora 339 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical. Dintre acestea, 170 au necesitat transportul la spital.

Stațiunile în care au fost înregistrate cele mai multe situații de urgență au fost Eforie Nord – 73 intervenții ale pomierilor militari - și Costinești, unde pompierii militari au avut 64 intervenții.

De asemenea, în săptămâna 18-25 iulie, pompierii militari ce deservesc punctele de lucru temporare au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 35 incendii și au executat cinci misiuni de căutare/salvare persoane din mediul acvatic. Trei persoane au fost salvate de la înec, iar, din păcate, două persoane și-au pierdut viața în mare.

În ceea ce privește activitatea de prevenire, inspectorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, sprijiniți de colegii detașați pe litoral, au efecutat, în perioada 18-25 iulie, 54 controale pe linia prevenirii incendiilor, la unități de turism, cluburi, discoteci și restaurante. Au fost aplicate 343 avertismente și 106 amenzi în cuantum de peste 84.000 lei.

Reamintim că, pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 550 de pompieri din 23 de județe ale țării suplimentează efectivele de salvatori constănțeni. Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc și vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului și a tehnicii existente la nivelul județului Constanţa cu efective și mijloace specifice de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate).

Florentina BOZÎNTAN

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3344 secunde