Campionat de conducere preventivă pentru polițiști, jandarmi și pompieri

197
Campionat de conducere preventivă pentru polițiști, jandarmi și pompieri - xconducerepreventivecampionat-1662546277.jpg

Articole de la același autor

Zeci de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri s-au reunit în cadrul primei ediții a Campionaului de conducere auto, o competiție în care la loc de cinste a fost conducerea preventivă, iar șoferii și-au testat aptitudinile dobândute în procesul de pregătire. Consursul a avut loc în zilele de 31 august – 1 septembrie, fiind organizat cu sprijinul Direcției Pregătire Profesională din Poliția Română. La start s-au reunit 56 de echipe din cadrul Poliției Române, Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Poliția Română având, la finalul concursului, cele mai multe clasări pe podium, fiind urmată de Jandarmeria Română și Poliția de Frontieră.

„Obiectivul urmărit prin acest concurs a fost ca instrucția în domeniul conducerii autovehiculelor de serviciu, în regim prioritar și defensiv, să constituie o disciplină de bază, care să vizeze formarea și perfecționarea deprinderilor necesare conducerii în siguranță a autospecialelor M.A.I. pe timpul desfășurării misiunilor și sarcinilor încredințate. De asemenea, s-a avut în vedere conștientizarea riscurilor conducerii în regim prioritar, modul corect de a reacționa în vederea ieșirii din situații critice și disciplinarea conducătorilor auto, prin adoptarea unei atitudini defensive în timpul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Direcţia Pregătire Profesională a fost înființată ca unitate de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în scopul aplicării, în mod unitar, a prevederilor privind activităţile de formare profesională în structurile Poliţiei Române. Această unitate sprijină, îndrumă și coordonează din punct de vedere profesional structurile cu atribuţii de pregătire de specialitate şi în domeniul intervenței polițienești din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pe toate cele patru paliere: tactică polițienească, tragere cu armamentul, educație fizică și autoapărare și conducerea autovehiculelor de serviciu în regim prioritar și defensiv. În domeniul conducerii autovehiculelor de serviciu a polițiștilor din cadrul Poliției Române, de la înființarea Direcției Pregătire Profesională, în urmă cu un an, au fost desfășurate 1.697 de activități de pregătire, la care au luat parte 12.029 de polițiști.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3616 secunde