Cupa României la șah pe echipe, feminin și masculin

Dr. Dragoș Ciornei, "locomotiva" echipei Sissa Constanța

3769
1
Dr. Dragoș Ciornei,
Zilele trecute, la Sala Sporturilor din Snagov, s-au desfășurat întrecerile celei mai populare competiții de șah din țara noastră: Cupa României pe echipe, feminin și masculin. În ciuda situației economice dezastruoase a șahului românesc, s-au înscris în concurs 34 de formații - 26 de băieți și opt de fete.
Echipa clubului Sissa Constanța a ocupat, la final, un onorant loc cinci, aceasta fiind una dintre cele mai bune performanțe ale șahului dobrogean din ultimii 20 de ani la nivel de seniori.
"Ținând cont că primele patru echipe sunt formate, în general, din jucători profesioniști, această clasare este absolut remarcabilă. Un rezultat deosebit - șapte victorii din nouă partide - a obținut, pe prima masă, dr. Dragoș Ciornei, care a tras realmente echipa după el. Vreau să îi felicit pe toți băieții care s-au mobilizat, au luptat exemplar și nu s-au speriat de faima cluburilor ce dispun de bugete mult mai mari decât al nostru", a declarat, pentru Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa.
Pentru echipa constănțeană, au jucat D. Ciornei, Marian Zaim, Marian Voicu și Tibi Stanciu.
Clasament final: 1. Dinamo București (17 p), 2. Politehnica Iași (16 p), 3. CSU Ploiești (13 p), 4. Apa Nova București (12 p), 5. CS Sissa Constanța (11 p).
În concursul feminin, trofeul a revenit formației Politehnica Iași. Constanța nu a avut nicio participantă, la clubul Sissa fiind legitimate doar două jucătoare.

Egalitate perfectă în partida Anand - Topalov
Indianul Viswanathan Anand, actualul campion al lumii la șah, și bulgarul Veselin Topalov au făcut remiză, după 60 de mutări, în partida cu numărul 11 din meciul pentru titlul mondial, care are loc la Sofia. Scorul general este acum egal, 5,5-5,5.
Astăzi este programată partida a 12-a, ultima. În caz de egalitate, urmează partidele de departajare. Câștigătorul titlului suprem urmează să primească 1.200.000 euro, iar învinsul - 800.000 euro.
În vârstă de 40 ani, Anand a devenit campion mondial în 2007, reușind să-și apere cu succes titlul un an mai târziu, la Bonn (Germania), în fața rusului Vladimir Kramnik.
Topalov (35 ani) și-a asigurat prezența în acest meci după victoria înregistrată în fața americanului Gata Kamsky, în luna februarie 2009, la Sofia.

Comentează știrea

sorin
27 iulie 2013
sah

HOȚ în costum, caută sponsori...răspunde la numele de TONY

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Aprilie 2010
Stire din Sport : Constănțenii au "dezlegare" la maturi
Pagina a fost generata in 1.4639 secunde