Turneul de tenis Australian Open, secțiunea de juniori

Dublul Simona Halep / Katarzyna Piter a urcat în optimile de finală

4577

Articole de la același autor

Rămasă fără reprezentanți în probele de seniori de la Australian Open, România păstrează speranțe la performanțe doar în întrecerea juniorilor, unde Simona Halep speră să ajungă în fazele superioare.

Constănțeanca participă la turneul de la Melbourne, alături de elita tenisului mondial, iar prezența sa se face deja simțită.
După ce s-a calificat în turul doi în proba de simplu, Simona Halep a urcat în optimile de finală la dublu, unde face pereche cu poloneza Katarzyna Piter. Favorite nr. 2, ele au câștigat partida din runda inaugurală, disputată împotriva australiencelor Isabella Holland / Sally Peers, în două seturi, scor 6-1, 7-6 (6), și vor evolua, în optimi, contra cuplului învingător în meciul Alexandra Damaschin (România) / Claudia Giovine (Italia) - Nadia Lalami (Maroc) / Vivienne Vierin (Italia).
La individual, sportiva de la CS Mamaia Idu - LPS "Nicolae Rotaru" CSS este desemnată cap de serie nr. 10 și, pentru a ajunge în optimi, va trebui să o elimine pe Isaara Khunpak (Thailanda).

Vântul, deloc pe placul jucătorilor
"Simona a început turneul Australian Open mai motivată decât la Optus Nottinghill International, unde a devenit vicecampioană. Primul tur a fost mai ușor la simplu, în schimb, la dublu, ne-au dat ceva emoții. Australiencele, câștigătoarele FED CUP 2007 la juniori - campioane mondiale, au revenit în tie-breakul din setul secund, de la 2-5 la 6-5, așa că au avut și o minge de set, extrem de disputată. Dar Simona și Katarzyna și-au adjudecat următoarele două puncte într-un stil foarte convingător și totul s-a terminat.
Altfel, aici vântul bate destul de tare, fapt care creează probleme tuturor sportivilor. De când am ajuns la Melbourne, nu ne-a lăsat deloc în pace, sperăm să se domolească în scurt timp", a declarat, din Australia, pentru "Cuget Liber", antrenorul Simonei Halep, Liviu Panait.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.225 secunde