Dunaferr SE a câștigat Cupa Mării Negre la handbal masculin

361
Echipa de handbal masculin Dunaferr SE, din Ungaria, este campioana celei de-a doua ediții a Cupei Mării Negre, turneu amical desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, în Sala Sporturilor din Constanța.

Începută vineri, zi în care s-au disputat primele patru partide din faza grupelor, competiția a continuat în week-end, iar marea surpriză a reprezentat-o eliminarea formației organizatoare, HCM Constanța, din lupta pentru locul întâi. În schimb, cealaltă reprezentantă a Dobrogei, CSM Medgidia, și-a depășit statutul de out-sider.
Sâmbătă, vicecampioana României a fost învinsă de Dunaferr și a trebuit să se mulțumească doar cu accesul în finala mică, în timp ce Medgidia a remizat cu Chehovski Medvedi (29-29), înscriind prețiosul gol al egalării cu numai câteva secunde înainte ca sirena să anunțe sfârșitul partidei.
Ieri, s-au disputat meciurile de clasament. Dimineață, în duelul codașelor (locurile
5-6), Știința Bacău a zdrobit, 41-25, pe Lokomotiv Varna (Bulgaria). Apoi, Chehovski Medvedi a administrat o nouă înfrângere HCM-ului, 31-25, rușii ocupând treapta a treia a podiumului. În marea finală, Dunaferr SE a dispus de CSM Medgidia, 33-27, lucrurile fiind lămurite încă de la pauză, când ungurii conduceau cu 16-11.
În afara recompenselor cuvenite echipelor clasate pe podium, organizatorii au oferit și trei premii speciale. Astfel, Nagy Kornel (Dunaferr SE) a fost desemnat cel mai tehnic jucător al turneului, lui Evgeny Budko (Chehovski Medvedi) i-a fost decernat trofeul pentru cel mai bun portar, iar Marius Mocanu (CSM Medgidia) a devenit golgeterul competiției, cu 24 de reușite.
Per total, o notă bună pentru Medgidia lui Ion Crăciun, singura formație dintre cele șase participante care, în toamnă, nu va evolua în cupele europene. Din păcate, HCM Constanța s-a prezentat cu mult sub nivelul așteptărilor, iar următoarele două săptămâni se anunță "de foc" pentru antrenorii Vasile Stângă și Eden Hairi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2488 secunde