După 30 de ani, oina, introdusă din nou în planul de învăţământ

119
După 30 de ani, oina, introdusă din nou în planul de învăţământ - dupa2-1608045463.jpg

Articole de la același autor

Conștienți de importanța sportului național, studenții și cadrele didactice din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău au considerat că este de datoria lor să contribuie la promovarea oinei.

Graţie unei bune colaborări cu conducerea Federației Române de Oină, începând cu promoția 2020-2023, la Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății, din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, oina a fost introdusă ca disciplină în planul de învățământ, la programul de studii Educație Fizică și Sportivă.

„Este un moment istoric pentru oină, fiind prima dată când se întâmplă acest lucru după o pauză de peste 30 de ani. Sperăm ca acest demers să nu rămână izolat şi să fie urmat curând şi de alte facultăţi de profil”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre.

Facultatea a organizat și participat alături de Federația Română de Oină la prima ediție a Campionatelor Naționale Universitare de Oină, în anul 2019.

De asemenea, în cadrul practicii pedagogice, studenții facultății au implementat module de predare a oinei, în cadrul lecției de educație fizică și au participat în calitate de voluntari la organizarea competițiilor din cadrul ONSS și a Olimpiadei Gimnaziilor, competiții care au inclus și întreceri de oină. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3101 secunde