Oina, promovată în Venezuela. La orizont, un turneu sud-american

106
Oina, promovată în Venezuela.  La orizont, un turneu sud-american - oina-1603375097.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre, a avut o întâlnire cu ambasadorul Venezuelei la Bucureşti, Excelenţa Sa Alfredo Alfonso Torrealba, în scopul promovării sportului naţional în această ţară sud-americană.

Continuă demersurile pentru promovarea sportului nostru naţional pe întreg mapamondul, iar ultima destinaţie unde va sosi oina este Venezuela.

În cadrul noii întâlniri dintre preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, şi ambasadorul Alfredo Alfonso Torrealba, eveniment găzduit de ambasada statului sud-american la Bucureşti, oficialul venezuelean a reiterat implicarea ambasadei în cursul anului 2021 în activitatea de oină, prin acordarea unor premii şi chiar organizarea unei competiţii proprii. Oina se aseamănă cu baseball-ul, un sport foarte popular în Venezuela.

„În acelaşi timp, domnul ambasador a spus că va demara demersurile către Ministerul Sportului din Venezuela pentru a stabili în ce condiţii va putea fi prezentă o delegaţie a federaţiei în ţara sa, în vederea unei activităţi lungi de promovare a oinei, care va include zece state.

Mulţumim mult - şi pe această cale - domnului ambasador pentru disponibilitatea mani-festată de a promova sportul nostru naţional, oina”, a declarat Nicolae Dobre.

Preşedintele Federaţiei Române de Oină a amintit în cadrul întâlnirii succesul Cupei „Simon Bolivar” la oină pe plajă, competiţie care a avut loc în România la nivel naţional în 2019, şi a precizat că are în vedere o nouă ediţie în 2021 sau imediat după ce restricţiile cauzate de pandemia Covid-19 vor fi depăşite.

Un nou proiect naţional

Nicolae Dobre a prezentat, de asemenea, şi noul său proiect naţional care va fi dezvoltat în trei regiuni care au aparţinut României după Primul Război Mondial, dar care s-au pierdut după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Prima regiune este Bucovina, care este împărţită în Bucovina şi Bucovina de Nord, care se află în prezent pe teritoriul regiunii Cernăuţi din Ucraina. A doua regiune este Basarabia, care se află în prezent în Moldova. A treia regiune este Cadrilaterul, care este numele românesc pentru partea de sud a Dobrogei, situată în Bulgaria şi mărginită de Dunăre.

Continuă învățarea oinei în Anglia

Zilele trecute, la Londra, a avut loc un nou antrenament al prietenilor oinei din Anglia. Aceștia, ca și în alte ocazii, au fost ajutați de frații Silviu și Marius Coman, din Râmnicelu - Buzău, cei care nu refuză niciodată să participe la activitățile legate de oină de pe tărâm englezesc.

Cu această ocazie, britanicii au primit noi materiale trimise din partea Federației Române de Oină. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3294 secunde