E oficial. Ce au descoperit medicii după ce au disecat inima lui Ekeng

1346
E oficial. Ce au descoperit medicii după ce au disecat inima lui Ekeng - ekeng-1462970753.jpg

Articole recomandate

"În legătură cu decesul sportivului Ekeng Patrick, Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" vă informează că în urma disecției cordului s-au constatat următoarele aspecte patologice:


- cardiomegalie (greutate cord = 570 grame, diensiuni: 14/11,5/7 cm) determinata predominant de hipertrofia ventricului sting si a septului interventricular (grosime maxima 2,4 cm)

- anomalii coronariene multiple:

- bridge-ing intins la nivelul arterei coronare stingi (ramul descendent anterior) si la nivelul arterei coronarei drepte

- hipoplazia ramului circumflex al coronarei stangi

- sechele de endocardita a valvei mitrale cu modificarea evidenta (retractii si induratii) a cuspidei posterioare

Pentru finalizarea autopsiei sunt necesare rezultatele investigatiilor toxicologice (aprox. 2 sapt) si a celor histologice si imunohistologice (aprox 30 zile).", se arată în comunicatul INML.

Comunicatul INML este semnat de dr. Dumitriu Stefan, șef Laborator Prosectura.

Tudor Ciuhodaru, medic, a interpretat raportul INML pentru RomaniaTV.net.

"Este vorba despre o inimă mărită, mult peste limite, cu perete ventricular gros. de asemenea, vormib despre malformații congenitale și dobândite, care puteau provoca tulburări de ritm și chiar deces, mai ales în condiții de efort susținut. Irigarea inimii nu s-a făcut corespunzător", a declarat Tudor Ciuhodaru.

Acesta susține că problemele lui Patrick Ekeng ar fi trebuit să fie descoperite la un control medical. "Eu sunt de părere că la un examen medical de specialitate se puteau observa aceste probleme, care sunt de mult timp, nimic din rezultat nu este acut", scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9161 secunde