Echipa de spadă a Farului, printre cele mai bune la Cupa României

283
Echipa de spadă a Farului, printre cele mai bune la Cupa României - scrima18-1349721371.jpg
Zilele trecute, la Satu Mare, s-a desfășurat Cupa României la spadă feminin (echipe și individual), competiție la care ne-au reprezentat și fetele de la Club Sportiv Farul (Marina Ghionea, Emona Toma, Cristina Răceu și Mădălina Ciucuraș), cu o evoluție bună: locul 4 la echipe. Cupa a fost câștigată de Universitatea Craiova, care a învins Steaua, echipa fetelor din națională, cu 45-38. A treia poziție a fost ocupată de scrimerele de la Satu Mare 1. 

Lotul Farului nu a fost complet, una dintre sportivele constănțene acuzând dureri de spate și, din această cauză, nefiind inclusă în competiție de către antrenorul Horia Gheorghe.

"Pe Ciucuraș a durut-o spatele și nu am introdus-o în competiție. Am preferat să o lăsăm să se refacă. În principiu, sunt mulțumit de rezultat, având în vedere echipa pe care am avut-o la dispoziție. A fost un concurs puternic, concentrat. Nu au venit multe trăgătoare, au fost numai 31 de participante și 6 echipe.", ne-a spus Horia Gheorghe.

Surpriză la individual

La proba individuală, constănțencele au reușit să se lupte pentru prima jumătate a clasamentului: Emona Toma - locul 11, Cristina Răceu - loc 12, iar Marina Ghionea - locul 14. 

Concursul a fost câștigat de Amalia Tătăran (Satu Mare) în finală cu Ana Maria Brînză (Steaua). Aceasta din urmă, împreună cu Simona Gherman și Anca Măroiu au pierdut atât la individual, cât și la echipe, în fața junioarelor.

Astfel, șocul puternic de la Jocurile Olimpice, acolo unde sportivele enumerate mai sus au pierdut în sferturi contra Coreei de Sud, a fost resimțit până și la concursul de "casă".

"Așa cum s-a desfășurat, campioana olimpică Ana Maria Brînză a pierdut în fața unei fete de numai 18 ani. Nu sunt surprins de acest rezultat. Fetele din lotul olimpic au tras mai relaxat", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul CS Farul, Horia Gheorghe.

Amalia Tătăran este o fată care provine dintr-o familie cu greutăți și care, de ani de zile, face naveta pentru a ajunge la antrenamente. După victoria cu Brînză, Tătăran se anunță viitoarea componentă a naționalei.

"Se simte că nu ne-am mai antrenat. Probabil o să ne învingă junioarele", avertiza Ana Maria Brânză înainte de concurs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Sport : Constanța, capitala scrimei
Luni, 01 Octombrie 2012
Stire din Sport : 18 medalii pentru aerobicii Farului
Pagina a fost generata in 0.351 secunde