Campionatul Mondial de Gimnastică

Echipa lui Forminte, lipsită de steaua Sandra Izbașa

353
Lotul național de gimnastică al României pleacă, astăzi, spre Londra (Anglia), unde va participa, în perioada 13-18 octombrie, la cea de-a 41-a ediție a Campionatului Mondial, competiție în cadrul căreia se vor întrece 406 sportivi (252 băieți și 154 fete), reprezentând 70 de națiuni.
În concursul feminin, pentru România vor evolua Anamaria Tămîrjan, Diana Che-laru (ambele înscrise la toate aparatele), Ana Porgras (bârnă, paralele, sărituri) și Gabriela Drăgoi (sol). Marea absentă din echipa tricolorelor este Sandra Izbașa, accidentată, dar, chiar și fără campioana olimpică, selecționerul Nicolae Forminte speră ca fetele sale să câștige cel puțin o medalie.
La masculin, lotul pregătit de Nicușor Pascu este alcătuit din Flavius Koczi (sol, bară fixă, paralele, cal cu mânere, inele și sărituri), Marian Drăgulescu (sol, sărituri, bară fixă), Daniel Popescu (cal cu mânere, sărituri), Cosmin Popescu (paralele, cal cu mânere, inele), George Stănescu (inele) și Marius Berbecar (sol, bară fixă, paralele).
Campionatul Mondial debutează marți, 13 octombrie, la arena O2 din Londra, bază sportivă care, la Jocurile Olimpice din 2012, va fi gazda gimnasticii și a baschetului.
Fetele lui Forminte intră în scenă miercuri, cu faza calificărilor pe aparate, vineri fiind programată finala la individual compus. Sâmbătă, au loc finale pe aparate la sărituri și paralele, iar duminică, în ultima zi, se desfășoară finale la sol și bârnă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4038 secunde