În week-end, spectacol de Cupa Davis

Echipa României a început antrenamentele la Tenis Club Idu

137

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, pregătirile sunt în toi la Tenis Club Idu din Mamaia. Preparativele pentru întâlnirea România - Slovacia, din Cupa Davis, au intrat în linie dreaptă. 


Vineri, se vor desfășura primele partide dintre reprezentativele României și Slovaciei, contând pentru turul al doilea din Grupa I a Zonei Euro - Africane a Cupei Davis. Echipele au început deja antre-namentele pe terenul central de la TC Idu. 


Căpitanul nejucător al naționalei Andrei Pavel și jucătorii Marius Copil (187 ATP) și Adrian Ungur (197 ATP) au sosit încă de luni, în timp ce Florin Mergea (10 ATP dublu) era așteptat aseară. La rândul său, constănțeanul Horia Tecău, câștigătorul probei de dublu la Wimbledon (5 ATP dublu) a ajuns, aseară, în România. 


Astăzi, echipa tricoloră va fi în formulă completă. "Cneazul" Pavel are bifată o victorie în fața Slovaciei, în anul 2002, tot în cadrul Cupei Davis, echipa României, formată din Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu și Victor Hănescu, reușind să câștige detașat, cu scorul de 4-1. 


Echipa adversă a ajuns în Constanța în efectiv complet, fiind compusă din Martin Klizan (39 ATP), Norbert Gombos (119 ATP), Jozef Kovalik (188 ATP) și Igor Zelenay (93 la dublu). 


"Noi suntem pregătiți și le punem la dispoziție jucătorilor toate cele necesare. Condițiile sunt foarte bune și până acum nu am întâmpinat nicio problemă. Echi-pele au început deja antrenamentele și se acomodează cu terenul. Va fi o săptămână foarte încărcată și plină de emoții", a declarat Alina Idu, manager al TC Idu. 


Echipa care va câștiga întâlnirea de Cupa Davis România-Slovacia se va califica în barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce învinsa va merge în turul 1 din Grupa I, Zona Euro-Africană. 


George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a semnat un parteneriat cu Asociația Litoral Delta Dunării (ALDD) prin care stațiunea Mamaia a devenit oficial Team Sponsor al echipei naționale de tenis masculin a României pentru Cupa Davis. 


Conform unui comunicat de presă emis de ALDD, sumele alocate acestui contract provin din bugetul taxei de promovare aplicată agenților economici din stațiunea Mamaia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.182 secunde