Turneul Tennis Europe U12 de la Sliven

Edris, campion acasă la Letchkov

620
1
Edris, campion acasă la Letchkov - tenis-1310658730.jpg
Tenismanul constănțean Edris Fetisleam, de la CSU Știința, a devenit campion atât în proba de simplu, cât și în cea de dublu din cadrul turneului Tennis Europe U12 de la Sliven, desfășurat în complexul patronat de fostul internațional bulgar Yordan Letchkov.

Cap de serie nr. 1 al competiției Under 12 din Bulgaria, Edris Fetisleam și-a "mitraliat" adversarii, cărora le-a lăsat, în total, doar opt game-uri. În marea finală, una sută la sută constănțeană, sportivul Științei l-a învins, în două seturi, scor 6-2, 6-1, pe Adrian Boitan (favorit nr. 2), de la CS Mamaia Idu, devenind astfel campion.

Cei doi constănțeni au făcut pereche de aur și în proba de dublu, unde au câștigat finala, 6-2, 6-1 în compania unui cuplu reprezentant al țării gazdă. Însă, cel mai greu meci l-au disputat chiar în primul tur, în care au trecut, în trei seturi, 3-6, 6-2, 10-6, de un dublu din Ucraina.

La secțiunea feminină, Vanesa Popov, de la CSU Știința, a fost eliminată în faza sferturilor de finală.

Interesant este faptul că turneul s-a desfășurat într-un complex sportiv de ultimă generație, proprietate a fostului fotbalist Yordan Letchkov, component al "Generației de aur" a naționalei Bulgariei.

"Conform regulamentului, echipa României a beneficiat de ospitalitate - cazare și masă - atât timp cât a avut un sportiv pe tabloul principal, deci până la capăt. Remarc condițiile foarte bune de joc, de cazare și de masă, într-un complex ce include patru terenuri de tenis, două de fotbal, hotel și piscină", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Dorin Ochiuleț, antrenorul campionului.

v v v

Pentru Edris, turneul din Bulgaria a reprezentat ultimul antrenament înainte de participarea la faza de zonă a Campionatului European pe echipe U12, care va avea loc, săptămâna viitoare, la Timișoara. Din lotul României nu va lipsi nici Adrian Boitan, iar alături de naționala tricoloră se vor mai regăsi alte șapte echipe. Dintre acestea, ocupantele primelor două locuri se vor califica la turneul final al CE, găzduit de Italia.

"Săptămâna viitoare, plecăm spre Timișoara cu gândul de a repeta performanța naționalei U14 a României, campioană europeană", a spus profesorul Ochiuleț. 

Comentează știrea

L
15 iulie 2011
bravo, Edris! Masallah!

Aferim sana, Edris!Buyuk bașarilar!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Iulie 2011
Stire din Diverse : Mamaia, capitala muzicii electronice
Pagina a fost generata in 0.2823 secunde