Eduard Novak își atacă recordul mondial la ciclism

240

Articole de la același autor

Singurul campion paralimpic din istoria sportului românesc, Eduard Carol Novak, intră, astăzi, în concurs la Campionatele Mondiale Paralimpice de la Aguascalientes (Mexic). 
Cvintuplu campion mondial, președintele Federației Române de Ciclism concurează în proba de 4 km urmărire (categoria C4), acolo unde deține și recordul mondial (4:40.315). 
"Sunt sigur că pe acest velodrom vor fi doborâte multe recorduri mondiale, este una dintre cele mai rapide piste din lume. Sunt de 14 zile în cantonament, ca să mă pot obișnui cu diferența de altitudine, temperatură și fus orar. Sunt bine pregătit fizic și mental. Concurez cu scopul clar să câștig și să îmi dobor propriul record mondial", a declarat Novak. 
În afara cursei favorite de 4 km urmărire, Novak va mai concura în probele de 1 km contratimp (sâmbătă) și scratch (duminică), unde speră să își mai adauge o medalie în pal-mares. 
Pista de Aguascalientes este considerată cea mai rapidă din lume. Este construită dintr-un parchet laminat special creat în Finlanda, iar înclinația ei maximă atinge 49.91 grade. În luna februarie, aici s-au doborât nu mai puțin de șapte recorduri la Campionatul Mondial. 
Velodromul este un adevărat vulcan în erupție, temperatura atingând uneori 40 grade în interior. La competiție, s-au înscris 122 de sportivi din 28 de țări. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Martie 2014
Stire din Sport Internațional : Kirill Sveshnikov, suspendat
Pagina a fost generata in 0.4432 secunde