Unde și când au de pedalat cicliștii constănțeni

113
Unde și când au de pedalat cicliștii constănțeni - unde-1390377094.jpg

Articole de la același autor

Calendarul competițional al Federației Române de Ciclism pe 2014 cuprinde 65 de concursuri, în special curse de șosea, evenimentul central fiind ediția a 51-a a Turului României. Nu lipsesc din peisaj nici Turul Dobrogei, nici Cupa Mării Negre. 


Sezonul competițional de ciclism începe, în România, pe 2 martie, cu Cupa Mărțișorului, de la București, iar Turul României este programat, conform aprobării Uniunii Cicliste Internaționale, în perioada 6-14 iunie, anunță site-ul oficial al Federației Române de Ciclism (FRC), unde figurează, de asemenea, în continuare, puternicul Tur al Sibiului (17-20 iulie). Practic, ținând seama că sezonul ciclist oficial se întinde între lunile martie și octombrie, sunt stabilite cel puțin două concursuri săptămânal. 
Campionatele Naționale de șosea vor avea loc între 26 și 29 iunie, la Izvorul Mureșului, în calendarul federal revenind, potrivit promisiunii exprese de la Adunarea generală din 6 decembrie 2013 a noului președinte al FRC, Nicolae Plugaru, o excelentă serie de concursuri pentru cadeți și juniori, veritabilă școală a rutierilor tineri - Cupa Orașelor. Din luna mai și până în septembrie, Cupa Orașelor va avea, în ordine, etape la Craiova, Piatra Neamț, Ploiești, Arad, Brașov, Constanța și Râmnicu Vâlcea. 
Își păstrează locul în calendar Turul Dobrogei (22-25 mai), Cupa Niro, cu mai multe etape în deschiderea sezonului, Cupa Litoralului, Cupa Mării Negre (12-14 septembrie), Trofeul Ardealului la ciclocros (4-5 octombrie, la Cluj) sau Road Grand Prix, la București și Râmnicu Vâlcea, cu precizarea că FRC a anunțat că va prelua orice inițiativă concretă, de la membrii afiliați, cât și de la organizatori privați, cărora le va acorda sprijinul cuvenit, pentru completarea unui program de întreceri cât mai bogat. 
v v v
În plan internațional, principalele concursuri avute în plan sunt Campionatele Mondiale de șosea pentru seniori, tineret, juniori (21-28 septembrie, Spania), Campionatele Europene rezervate seniorilor, U23 și juniorilor, din Elveția (10-13 iulie), dar și participarea la tradiționalele curse Turul Bulgariei (31 august-7 septembrie) sau Giro de la Regione Friuli (14-18 mai), informează site-ul FRC, citat de Agerpres.  
Nu sunt neglijate nici celelalte ramuri ale ciclismului modern, mountain bike, XCO, Downhill, XCM, cu participări atât interne, cât și internaționale, în timp ce Campionatele Naționale de velodrom se vor disputa la București, în perioada 28-31 august. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7059 secunde