Elena Frîncu a intrat în galeria "Campionilor de legendă"

502
1
Elena Frîncu a intrat în galeria

Directorul executiv al DJST Constanța, Elena Frîncu, a primit, ieri, Trofeul "O viață dedicată sportului", din partea Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, și Trofeul "Campioni de Legendă", din partea Fundației "Casa Campionilor".

Mai multe foruri și federații sportive i-au acordat distincții Elenei Frîncu, fosta vicecampioană mondială la handbal urmând a ieși, mâine, la pensie.
Mariana Bitang și Octavian Belu au fost gazdele acestui eveniment, la care au participat numeroși foști mari sportivi din țara noastră, precum Iolanda Balaș, Gabriela Szabo, Cristian Gațu, Ilie Năstase, Nicu Vlad etc.
Elena Frîncu a fost premiată de Doina Melinte, președintele Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, Grațiela Vâjâială, președin-tele Agenției Naționale Antidoping, Adrian Stoica, președintele Federației Române de Gimnastică, Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, Ioan Bârlădeanu, președintele Federației Române de Kaiac-Canoe, CSA Steaua și CS Dinamo, în timp ce Ion Țiriac, aflat în Spania, i-a transmis un mesaj de felicitare.
Chiar și președintele României, Traian Băsescu, i-a trimis un coș cu trandafiri albi și un mesaj în care i-a mulțumit pentru întreaga activitate în slujba sportului.
De asemenea, trei foste campioa-ne de gimnastică, Simona Amânar, Andreea Răducan și Cătălina Ponor, toate legitimate în trecut la CS Farul Constanța, i-au adus un omagiu Elenei Frîncu. La rândul său, comentatorul sportiv Cristian Țopescu a subliniat valențele unei cariere exemplare dominată de trei concepte: dăruire, devotament și demnitate.

"O predare de ștafetă obligatorie!"
Elena Frîncu a declarat că ieșirea sa la pensie presupune o predare de ștafetă obligatorie.
"Acum spun stop de la adminis-trația sportului din Constanța. Trofeul «Campioni de legendă» mă obligă, mă înalță cu două trepte, pentru că este decernat în special campionilor olimpici", a declarat Elena Frîncu.
Vicecampioană mondială, Elena Frîncu a ratat participarea la JO din 1976, din cauza unei accidentări la menisc, aceasta fiind singura sa mare nerealizare din cariera de sportivă. Ea a mulțumit pentru atenția acordată și a precizat că va rămâne alături de mișcarea sportivă din România.



Comentează știrea

eu
13 martie 2012
sunteti o PANARAMA

ati lins in fund pe nicusor toata viata! nu aveti pic de caracter! volei , handbal si alte sporturi la care abia RUDELE sportivilor vin la sala... La tv mereu este fotbal si toti din CTA vrem fotbal si FARU IN liga CAMPIONILOR si voi ajutati pe cei de la VOLEI si HANDBAL! RUSINE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4336 secunde