În aprilie

Muzeul de Artă Populară, gazda celor mici

349
Muzeul de Artă Populară, gazda celor mici - muzeulartapopularacladire42-1331572134.jpg
Muzeul de Artă Populară Constanța va fi, în luna aprilie, gazda unor ateliere de creativitate de excepție, în cadrul cărora elevii și preșcolarii vor avea ocazia să picteze ouă după metoda tradițională și vor putea descoperi multe alte detalii despre semnificația diferitelor obiceiuri de Paște. Școlile și grădinițele constănțene s-au înscris în număr mare, iar vizitele la Muzeu s-au fixat deja.

Dacă la începutul acestei luni au avut loc ateliere în cadrul cărora copii de toate vârstele au învățat tainele confecționării mărțișoarelor, luna aprilie este dedicată sărbătorilor pascale și descifrării, pe înțelesul celor mici, a obiceiurilor ce însoțesc sărbătoarea Paștelui.

Înscrierile au început deja - numeroase școli și grădinițe constănțene, atât din municipiu, cât și din județ și-au declarat interesul pentru activitățile programate pentru perioada 2-6 aprilie.

Primul atelier programat pentru luna viitoare va avea loc pe 2 aprilie. La activitate vor participa elevii Școlii cu clasele I-VIII "Gheorghe Țițeica" din Constanța, însoțiți de profesori și părinți. "În cadrul programului "Școala altfel" sunt programate mai multe activități, precum pictarea de ouă, va fi și o expoziție temporară de Paște și se vor confecționa și felicitări", ne-a spus Alina Alboaei, ghid în cadrul Muzeului de Artă Populară și cea care se ocupă personal, din 2010, de organizarea acestor ateliere.

Activitățile de creație, pasiunea copiilor constănțeni

Scopul programului "Școala altfel" este de a implica toți copiii preșcolari, elevii și cadrele didactice în activități care să corespundă intereselor elevilor și preșcolarilor, să pună în valoare talentele și capacitățile lor în diferite domenii. Până acum, feedback-ul primit din partea participanților este unul pozitiv. "Sunt școli care au participat la toate activitățile pe care le-am organizat până acum și care vor să revină. Copiii sunt încântați de ceea ce învață să facă aici și încearcă să fie originali", a mai declarat, pentru Cuget Liber, Alina Alboaei.

Până în aprilie, cei care vor să vadă ce minunății au creat cei mici de Mărțișor pot vizita expoziția temporară aflată în cadrul muzeului, care cuprinde felicitări decorate de mânuțele participanților la ateliere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Aprilie 2011
Stire din Social : Cât cheltuim pentru masa de Paște
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Economie : 100.000 de miei pentru constănțeni
Sâmbătă, 02 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Prima strigare pentru vacanța de Paște
Pagina a fost generata in 0.5504 secunde