Polițiștii sunt în stradă de Paște

1025
Polițiștii sunt în stradă de Paște - 12a20b72207fe892164debc652a989af.jpg
Cu prilejul Paștelui, sărbătorit atât de ortodocși, cât și de catolici, ca în fiecare an, în Constanța și celelalte localități ale județului vor avea loc manifestări religioase și culturale, inclusiv în aer liber. Pentru ca sărbătorile să decurgă fără probleme, oamenii legii vor veghea ca ordinea și liniștea publică să nu fie tulburate.
Așadar, în perioada 23 – 25 aprilie, polițiștii și jandarmii se vor afla în apropierea bisericilor pentru a evita oprirea și staționarea în locuri interzise, evitându-se astfel blocajele căilor rutiere.
Totodată, se vor lua măsuri de dirijare a traficului pe arterele limi-trofe de la începerea ceremonialului religios și până la degajarea completă a traficului, pentru evitarea ambuteiajelor.
Polițiștii vor interzice pietonilor să se deplaseze pe arterele pe care este permisă circulația vehiculelor, în scopul evitării accidentelor de circulație.
Alături de polițiștii rutieri vor fi prezenți și cei din cadrul structurilor de ordine publică din mediul urban și rural.
Ei vor fi prezenți pe arterele rutiere din județ având ca obiectiv principal siguranța pe șosele. De asemenea, radarele vor veghea la viteza șoferilor pe toate arterele principale din municipiul Constanța și din județ.

Recomandările polițiștilor
Deoarece în această perioadă se estimează o creștere considerabilă a valorilor de trafic și a celor pietonale, oamenii legii recomandă conducătorilor auto, pentru siguranța personală și a celorlalți participanți la trafic, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.
Mai precis, să circule cu viteză redusă în zona locașurilor de cult, dar și în interiorul și exteriorul localităților, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice, să verifice autoturismele înainte de plecarea la drum și să respecte toate regulile rutiere.
De asemenea, pietonilor li se recomandă să traverseze numai pe marcajul pietonal, pe culoarea verde a semaforului.
După coborârea din mijloacele de transport în comun, să nu traverseze strada prin fața sau spatele acestora, ci doar după plecarea lor din stație și prin locurile special amenajate. O altă recomandare este aceea de a nu pune autovehiculele în situația de a frâna brusc, chiar dacă se află în traversare regulamentară pe marcajul pietonal.
Totodată, pentru cei care circulă noaptea, polițiștii le recomandă să folosească haine cu accesorii reflectorizante, să circule doar pe trotuar, iar în absența acestuia cât mai aproape de marginea drumului pe partea stângă a propriului sens de mers, iar copiii să nu fie lăsați nesupravegheați de către părinți în apropierea arterelor de circulație.
De menționat este faptul că Serviciul Poliției Rutiere Constanța informează toți conducătorii auto care se deplasează dinspre București către Constanța pe Autostrada A2 despre faptul că în orașul Cernavodă s-a schimbat prioritatea pe arterele de circulație din localitate, drum prioritar devenind tronsonul Autostrada
A2 - Podul Sfânta Maria - Constanța și în sens invers.

Jandarmii vor asigura liniștea în noaptea Învierii
În perioada Sărbătorilor Pascale, 60 de jandarmi constănțeni vor asigura ordinea și liniștea publică în zona lăcașelor de cult unde se adună mulți oa-
meni.
Astfel, jandarmii recomandă celor care participă la eveni-mentele religioase să acorde sprijin echipelor de ordine aflate în dispozitivul de ordine și siguranță publică, dar și să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.
Corina BAGIE

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Aprilie 2011
Stire din Social : Cât cheltuim pentru masa de Paște
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Economie : 100.000 de miei pentru constănțeni
Sâmbătă, 02 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Prima strigare pentru vacanța de Paște
Pagina a fost generata in 0.4175 secunde