Ce belele poate face copilul tău la școală

1200
Ce belele poate face copilul tău la școală - 291b48e8b641758f78a7b785f4c8853d.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au convocat părinții elevilor Colegiului Tehnic "Tomis" la o întâlnire pe tema prevenirii delincvenței juvenile.
Principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii au vizat săvârșirea furturilor, consumul de droguri și plante etnobotanice și traficul de persoane.
Cu această ocazie, părinților
le-au fost oferite câteva recomandări utile pentru a-și feri copiii să devină infractori. "Părinții trebuie să le explice foarte clar copiilor ce fel de pedepse pot primi ca urmare a comiterii infracțiunii de furt, să fie atenți la banii de care dispun copiii lor, să testeze felul în care sunt cheltuiți banii de buzunar sau economiile, iar în cazul în care au îndoieli să stea de vorbă cu ei, să urmărească comportamentul copi-lului, observând dacă are alte lucruri pe care ei nu i le-au cumpărat. O atenție deosebită trebuie acordată prietenilor. Un părinte trebuie să se intereseze de anturajul copilului, unde și cum își petrece acesta timpul liber în afara casei, să afle cât mai multe atât despre prietenii din lumea reală ai copilului, cât și din cea virtuală", spun polițiștii.
"Internetul este un mediu informațional interesant, instructiv, care oferă și modalități plăcute de petrecere a timpului liber. Copiii și tinerii sunt cei mai înfocați utilizatori, calculatorul și telefonul mobil integrându-se deplin în viața lor cotidiană", mai susțin oamenii legii. Pentru ca ei să poată beneficia de aceste resurse fără riscuri, polițiștii au informat părinții elevilor de liceu cu privire la traficul de persoane și peri-colele la care sunt expuși tinerii în special. Totodată, au fost subliniate riscurile accesării unor site-uri care vizează racolarea tinerilor și atragerea lor în grupuri de risc, importanța comunicării în familie, precum și monitorizarea adolescentului. Părinții trebuie să discute cu adolescenții despre riscurile la care aceștia se pot expune în momentul acceptării unor întâlniri cu persoane necunoscute cu care au comunicat prin e-mail sau telefonul mobil. "Traficul de ființe umane este responsabil pentru multe drame umane, pentru suferințe devas-tatoare provocate victimelor, fie ele exploatate prin muncă, sexual sau sub o altă formă", spun polițiștii.
Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a vizat consumul de droguri și plante etnobotanice, părinții fiind sfătuiți să comunice deschis cu adoles-cenții, să-i îndrume spre activități plăcute de petrecere a timpului liber, iar în cazul în care tânărul este deja consumator, să se adreseze unui specialist în domeniul dependenței de droguri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 06 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : "O să mă bagi în mormânt!"
Pagina a fost generata in 1.7819 secunde