Englezul Andy Robinson este noul selecționer al echipei naționale a României

595
Englezul Andy Robinson este noul selecționer al echipei naționale a României - andyrobinson507378-1569235941.jpg

Articole recomandate

Tehnicianul Andy Robinson (55 de ani), câștigător al titlului mondial cu reprezentativa Angliei în 2003, este noul selecționer al echipei naționale de rugby a României, anunță, luni, Federația Română de Rugby într-un comunicat de presă remis AGERPRES.


"Federația Română de Rugby și Departamentul de Înaltă Performanță al World Rugby doresc să anunțe că, începând din această lună, echipa naționala de seniori a României va fi pregătită de către Andy Robinson. În vârstă de 55 de ani, acesta este unul dintre cei mai titrați antrenori englezi, câștigător cu echipa națională a Angliei al titlului mondial în 2003, aceasta fiind singura echipă din Europa care a cucerit trofeul Webb Ellis", se arată în comunicatul FRR.

Robinson va beneficia de expertiza tehnică a lui Marius Tincu, cel care a asigurat interimatul echipei naționale a României în acest an, și care va prelua de acum înainte funcția de manager de performanță/antrenor federal în cadrul Federației Române de Rugby.

Obiectivul noului selecționer este calificarea României la Cupa Mondială din 2023. "Este o onoare să fiu numit antrenorul principal al României. Rugby-ul românesc are o tradiție imensă și sper să pot confirma aspectele cheie ale valorilor rugby-ului românesc. Sunt foarte mulți oameni minunați implicați în rugby-ul din România, începând cu președintele Alin Petrache până la cei de la firul ierbii, care sunt cu toții pasionați și focusați pe succes. Scopul meu este să îi unesc pe toți aceștia și să dezvolt jocul astfel încât România să evolueze la cel mai înalt nivel. Obiectivul principal este calificarea echipei la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța. După întâlnirile pe care le-am avut cu Alin Petrache și reprezentanții Departamentului de Înaltă Performanță al FRR, și după ce am vizionat câteva din meciurile de anul trecut ale echipei, cred că acesta este un obiectiv realizabil", a declarat Robinson.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6067 secunde