EURO 2016 / Reacția Moscovei, după violențele de la Marsilia: "S-a exagerat, de fapt totul este în regulă"

246
EURO 2016 / Reacția Moscovei, după violențele de la Marsilia:

Articole recomandate

Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a declarat că nu au existat incidente grave în stadionul Velodrome, sâmbătă seară, el acuzând însă faptul că nu a existat o "barieră" între susținătorii echipelor Rusiei și Angliei, și a precizat că suporterii ruși care au intrat cu torțe și petarde în arenă vor fi pedepsiți, informează espn.co.uk, citat de News.ro.


"Nu au existat ciocniri... S-a exagerat, de fapt totul este în regulă. Când s-a terminat meciul, nu exista o barieră între fani. Englezii erau supărați, bineînțeles, dar situația s-a calmat repede. Astfel de meciuri ar trebui organizate corespunzător. Este necesar ca fanii să fie separați", a spus Mutko.

Ministrul a precizat, pentru R-Sport, că suporterii care au avut un comportament necorespunzător și au intrat în arenă cu petarde și torțe vor fi pedepsiți.

Și Aleksandr Șprigin, președinte al asociației suporterilor ruși, a spus că incidentele din stadion nu au fost atât de grave cât au părut. "Pur și simplu suporterii englezi s-au ridicat și au plecat în fugă din sectorul în care se aflau. Nu au fost confruntări. Polițiștii erau acolo. Totul este în regulă", a afirmat el.

Agenția Reuters și presa internațională au scris, în noaptea de sâmbătă spre duminică, că suporterii ruși i-au atacat pe fanii englezi, sâmbătă seară, în incinta stadionului Velodrome din Marsilia, la finalul meciului Anglia - Rusia, scor 1-1, din grupa B a Campionatului European. Suporterii englezi au fost nevoiți să se cațere pe garduri pentru a scăpa de fanii ruși. Imagini cu un tată încercând să își protejeze fiul în timp ce suporteri mascați loveau fanii care se retrăgeau în jurul lui au devenit virale.

Federația rusă riscă din nou sancțiuni, după ce în urmă cu patru ani, la Euro-2012, în cazul său s-a luat o decizie cu suspendare de retragere a șase puncte, ca urmare a incidentelor din Polonia, la Euro-2012.

Incidente au avut loc la Marsilia și joi, vineri și pe parcursul zilei de sâmbătă, violențele fiind soldate cu peste 30 de răniți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 12 Iunie 2016
Stire din Sport : EURO 2016 / Anglia - Rusia 1-1
Pagina a fost generata in 0.592 secunde