EURO 2016 / Un deputat de la Moscova le recomandă suporterilor ruși să CONTINUE să se bată

171
EURO 2016 / Un deputat de la Moscova le recomandă suporterilor ruși să CONTINUE să se bată - batraie-1465836341.jpg

Articole recomandate

Un înalt responsabil al Federației ruse de fotbal și-a afirmat luni susținerea pentru suporterii ruși după violentele incidente care au marcat sâmbătă, la Marsilia, meciul Anglia - Rusia la EURO 2016.

''Nu văd ce e rău în faptul că suporterii se bat'', a declarat, pe Twitter, Igor Lebedev, membru al comitetului executiv al federației ruse de fotbal, care totuși a condamnat violențele.

''Este mai curând invers, bravo băieți. Continuați!'', a adăugat Lebedev, care este și deputat în Dumă (camera inferioară a Parlamentului rus) și fiul șefului mișcării naționaliste LDPR, Vladimir Jirinovski.

''Ceea ce s-a întâmplat la Marsilia și în alte orașe din Franța, nu este greșeala suporterilor, ci ține de incapacitatea autorităților franceze de a organiza'' EURO 2016, a adăugat Lebedev.

Apoi el i-a criticat pe ''oamenii politici și funcționarii care condamnă suporterii noștri''.

''Trebuie să-i susținem, să-i aducem acasă'', a precizat el, potrivit Romanialibera.ro.

Niciun rus nu a fost reținut după ciocnirile dintre suporterii ruși și englezi care au făcut 35 de răniți sâmbătă seară la Marsilia.

În schimb, luni, la Marsilia, au fost condamnați la 2 și 3 luni de închisoare cu executare doi suporteri britanici care au participat la incidentele de sâmbătă: Ian Hepworth, un asistent medical de psihiatrie în vârstă de 41 de ani, care a primit 3 luni de închisoare cu executare și Alexander Booth, un șef bucătar în vârstă de 20 de ani, care a primit 2 luni de închisoare cu executare. Ambii au primit o interdicție de 2 ani pe teritoriul francez.

A doua zi după aceste ciocniri, ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, care este și președintele federației de fotbal din țara sa, a denunțat ''comportamentul neadecvat'' al fanilor ruși.

''Ei fac de rușine Rusia'', a spus el, în timp ce UEFA, instanța europeană a fotbalului, a amenințat Rusia și Anglia cu descalificarea în cazul unor noi violențe.

''Cred personal că dacă Mutko se afla cu suporterii în tribune și nu era un responsabil politic s-ar fi bătut și el cu englezii, văzând că aceștia sunt cei care au început'', a adăugat deputat într-un interviu acordat site-ului de informații Life Sport.

''Suporterii ruși nu au făcut nimic criminal și nu au depășit limitele'', a adăugat la rândul său un alt deputat rus, Maksim Motin.

Deseori acuzate de indulgență față de suporterii din fotbal, autoritățile ruse au înăsprit recent legea privind fanii violenți: ei riscă până la șapte ani închisoare, chiar și opt ani dacă sunt arestați având asupra lor petarde sau fumigene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4184 secunde