EURO 2016 / Un sportiv de la Steaua, reținut în Franța după luptele de stradă

157
EURO 2016 / Un sportiv de la Steaua, reținut în Franța după luptele de stradă - bataie2-1465835741.jpg

Articole recomandate

Primele zile de la Euro au fost marcate de ciocniri violente între suporteri, rușii și englezii semănând panică în Marsilia.

Și în Paris au fost diferite conflicte, la două dintre ele participând și ultrașii români. Mai mulți susținători ai Stelei l-au bătut pe Elias Bucurică, pentru ca apoi mai mulți membri ai PCH să descindă într-un local unde se aflau cei din Sud Steaua pentru a se răzbuna.

Confruntările dintre români nu s-au lăsat fără urmări, nouă dintre suporteri fiind reținuți de poliție și, ulterior, puși în libertate. În acest moment doar doi dintre ultrași mai sunt în custodia poliției franceze.

"Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Paris, prin intermediul atașatului de interne din cadrul misiunii diplomatice, pe lângă autoritățile competente franceze, a rezultat că în urma altercației au fost reținuți nouă cetățeni români. Șapte dintre cetățenii români au fost ulterior puși în libertate, pentru alți doi fiind prelungită măsura reținerii. Până în acest moment, niciunul dintre cetățenii români nu a solicitat asistență consulară din partea Ambasadei României la Paris", notează biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe, conform ProSport.

Printre cei reținuți se află și un sportiv de la echipa de rubgy a CSA Steaua. El se pare că are o istorie bogată în privința confruntărilor între suporteri, iar Boroi, comandantul Clubului Sportiv al Armatei, e decis să îi rezilieze contractul.

"Am vorbit cu managerul echipei de rugby. Echipa era în vacanță. Într-adevăr, Florescu a fost la Paris și a fost reținut 24 de ore la secția de poliție. În seara asta se întoarce în țară, iar mâine dimineață l-am convocat la club. Cu siguranță, îi vom denunța unilateral contractul de muncă. Există o clauză clară referitoare la prejudicii de imagine. El e un pilier bun, dar e temperamental. Îmi pare rău pentru această situație", a spus Boroi pentru sursa citată.

Dacă înfruntările dintre steliști și dinamoviști sunt regretabile și nu au nimic în comun cu fotbalul, restul românilor aflați în Franța pentru meciurile naționalei s-au comportat ireproșabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0945 secunde