EURO 2020. UEFA a sancţionat Ungaria pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor săi la meciurile de la Budapesta

480
EURO 2020. UEFA a sancţionat Ungaria pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor săi la meciurile de la Budapesta - ungaria-1625906663.jpg
UEFA a decis ca selecţionata Ungariei să dispute următoarele sale două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise, din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor în timpul meciurilor din cadrul EURO 2020 scrie Reuters.


Incidentele s-au produs în timpul partidelor Ungariei din faza grupelor Campionatului European, împotriva echipelor Portugaliei, Franţei Germaniei, toate trei disputate pe stadionul Puskas Arena, informează Agerpres. 


UEFA a pedepsit Federaţia ungară de fotbal cu disputarea următoarelor trei meciuri din competiţiile UEFA cu porţile închise, însă pentru al treilea joc sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de doi ani.


Federaţia de la Budapesta a fost condamnată, de asemenea, la plata unei amenzi de 100.000 de euro pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor săi, care au afişat între altele bannere anti-LGBT la meciurile din cadrul competiţiei continentale.


De asemenea, UEFA a obligat Federaţia ungară de fotbal să afişeze un banner cu mesajul “Equal Game” la următoarele meciuri fără spectatori ale selecţionatei sale.


Această sancţiunea forului european nu se va aplica însă la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale ediţia 2022, organizate de FIFA şi nu de UEFA.


Sursa: Agerpres
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3193 secunde