EURO 2024: Turcul Merih Demiral, suspendat două meciuri după un gest controversat

1870
1
EURO 2024: Turcul Merih Demiral, suspendat două meciuri după un gest controversat - untitled-1720159278.png

Articole de la același autor

Merih Demiral a primit o suspendare de două meciuri din partea UEFA, într-o anchetă deschisă miercuri împotriva fundaşului turc, pentru un "potenţial comportament inadecvat" în timpul meciului cu Austria (2-1) din optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, în care a marcat ambele goluri selecţionatei ţării sale, anunţă cotidianul german Bild.


Demiral a postat o fotografie pe contul său de pe reţeaua X în care apare ridicând braţele pentru a sărbători unul dintre golurile sale şi făcând cu ambele mâini semnul "Lupilor gri", o grupare turcă de extremă dreapta. Imaginea a fost distribuită pe scară largă pe reţelele de socializare.


Gestul său a fost criticat de ministrul german de Interne, Nancy Faeser, care a subliniat, că "simbolul extremiştilor de dreapta turci nu are loc pe stadioanele noastre", într-o postare pe aceeaşi reţea de socializare.


"Folosirea fotbalului european ca platformă pentru rasism este total inacceptabilă. Aşteptăm ca UEFA să investigheze cazul şi să ia în considerare sancţiuni", a adăugat Faeser.


Informaţia privind suspendarea lui Demiral pentru două meciuri nu a fost confirmată deocamdată oficial de UEFA şi a fost dezminţită de Federaţia turcă de fotbal, potrivit agenţiei DPA.


Turcia urmează să înfrunte Olanda în sferturile de finală ale EURO 2024, pe 6 iulie la Berlin. La meciul respectiv şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, scrie Agerpres.


Comentează știrea

si cum e ? suspendat sau nu ?
5 iulie

'Informaţia privind suspendarea lui Demiral pentru două meciuri nu a fost confirmată deocamdată oficial de UEFA şi a fost dezminţită de Federaţia turcă de fotbal, potrivit agenţiei DPA" , adica care parte din articol trebuie citit ? [ titlu sau continutul ] Cica la jurnalistii experimentati atit titlul cit si continutul converg in aceeasi directie !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3848 secunde