După o pauză de 59 de ani

Europenele de tenis de masă - juniori, din nou în România

248
Europenele de tenis de masă - juniori, din nou în România - europenele-1476893780.jpg

Articole de la același autor

Cu ocazia desfășurării Campionatelor Europene individuale la tenis de masă - seniori, la Budapesta (Ungaria), s-a întrunit Comitetul Executiv al Federației Europene pentru a desemna țara organizatoare a următoarei ediții a Campionatelor Europene de juniori și cadeți, din anul 2018. 


Marți seară, în cursă se mai aflau doar două națiuni: România și Cehia, țara noastră fiind aleasă de către membrii Comitetului Executiv să organizeze turneul. Competiția se va desfășura la Cluj Napoca. 


Ultima ediție a Campionatelor Europene de juniori și cadeți care a avut loc în România a fost cea din anul 1959, de la Constanța. 
Perspectivele acestui turneu sunt îmbucurătoare. 2018 va fi ultimul an de juniorat al unor sportivi cu mare potențial, precum Andreea Dragoman, Rareș Sipoș sau constănțeanul Cristi Pletea, cărora li se oferă oportunitatea perfectă de a face pasul către seniori, chiar pe tărâm românesc. "Întotdeauna, gândul la victorie de asemenea anvergură este mai intens decât expresia bucuriei în sine după obținerea acesteia. Deja conștientizăm responsabilitatea ce ne revine și suntem pregătiți, mai mult decât oricând, să facem față acestei provocări", a declarat președintele FRTM, Cristian Romanescu, pentru site-ul oficial al FRTM. 


La Campionatul European de seniori de la Budapesta, cele două sportive din România aflate în calificări, Irina Ciobanu și Camelia Iacob, au acces pe tabloul principal, după ce au obținut trei victorii în grupele preliminare. Cele două sportive se vor adăuga altor trei tricolore, acceptate direct în primul tur: Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro și Bernadette Szocs. 


La dublu mixt, Joao Monteiro (Portugalia)/Daniela Dodean Monteiro (România) va întâlni cuplul Aleksandr Smirnov (Estonia)/Anna Kirichenko (Finlanda), iar Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs vor înfrunta perechea luxemburgheză Eric Glod/Sarah De Nutte. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3083 secunde