În week-end, duel rugbistic între CS Cleopatra și CS Prisecani

Fanfară și eseuri la nisip

1097
3
Fanfară și eseuri la nisip - rugby-1313093326.jpg

De Sfânta Maria, constănțenii și turiștii au parte nu numai de fanfară și parade militare, ci și de… rugby! Două cluburi - CS Cleopatra și CS Prisecani - își trimit echipele de juniori să se înfrunte pe nisipul stațiunii Mamaia.

În acest sfârșit de săptămână, clubul Cleopatra primește vizita celor de la CS Prisecani (Iași), o grupare nou înființată, care își propune să ajungă, în scurt timp, printre cele mai bune din Ro-mânia, la nivel de copii și juniori.
"Acțiunea de pe litoral face parte dintr-un proiect mai amplu, menit a-i educa pe copii prin sport și cultură. Clubul a luat ființă în iunie 2009, iar în momentul de față, avem legitimați 70 de copii (toți fii ai satului), printre care și 20 de fete. De pregătirea lor se ocupă antrenorii Petre Florescu și Viorel Petrișor. Am investit mult în baza sportivă, la inaugurare vom organiza un turneu, la care vor fi invitate mai multe cluburi din țară", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul din Prisecani, Constantin Chirilă.
Meciurile dintre echipele U12 și U14 ale CS Cleopatra și CS Prisecani se vor juca sâmbătă și duminică, de fiecare dată de la ora 10.00, pe plaja din dreptul Cazino Mamaia.

Președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan, a declarat că jocurile cu CS Prisecani vor reprezenta acțiuni de selecție în vederea completării locurilor în clasa a IX-a cu program special de rugby în 7 de la Grupul Școlar "Gh. Duca".
"Ne axăm pe pregătirea juniorilor pentru rugby în 7, o disciplină olimpică. Începând cu anul com-petițional 2011 / 2012, vom participa la turnee alături de echipele CSS 3 Steaua, CN «Aurel Vlaicu» București, CSS Pașcani, LPS Focșani, RC Pantelimon, CS Buftea, Progresul Cernica, CS Joița, RC Flamingo și CS Ciorogîrla Ilfov", a explicat Chirondojan.
La rândul său, directorul CNAV București, Ion Țoca, susține utilitatea acestor turnee: "Era normal să intervenim, să facem ceva pentru acești copii și pentru această disciplină sportivă spectaculoa-să. Important este să creăm un nucleu de jucători, juniori I, II și III, care să aibă cât mai multe meciuri în picioare. Turneele, concepute în sistem Open, vor avea loc la București, Mamaia, Focșani etc. și vor dura câte două zile".

În aceste zile, se poartă tratative pentru înființarea unei echipe de seniori, din rezervele Farului și resursele Cleopatrei și ale celorlalte cluburi din județ, formație care să fie înscrisă în Divizia A, obiectivul fiind promovarea în Divizia Națională.



Comentează știrea

CRISTIAN COJOCARU
12 august 2011
rugby

În aceste zile, se poartă tratative pentru înființarea unei echipe de seniori, din rezervele Farului și resursele Cleopatrei și ale celorlalte cluburi din județ, formație care să fie înscrisă în Divizia A, obiectivul fiind promovarea în Divizia Naționala.TE ROG FRUMOS FI MAI EXPLICIT,REZERVELE SI RESURSELE SUNT DE ORDIN FINANCIAR ???

alin
12 august 2011
intrebare pt autorul articolului

Ce formulare este aceasta : din resursele Cleopatrei????? Resursele sunt epuizate, pentru ca anul acesta nu au mai mers hamsiile ca in alte vremuri! Alte resurse nu mai exista la acel club! Poate e vorba de echipamentul de joc achizitionat de fostii jucatori de la Constructorul, si care a fost furat de personajul care are initiative si chiar, pareri despre rugby!

sorin mihalache
12 august 2011
pt alin

patroane, dar rautacios mai esti, frate!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2856 secunde