Fostul arbitru Suat Ibraim:

"Fără bani și motivație, boxul românesc nu va progresa!"

87

Articole de la același autor

Fostul arbitru constănțean de box Suat Ibraim este sceptic în ceea ce privește succesul pe care îl va avea, de acum înainte, Leo-nard Doroftei în calitate de preșe-dinte al Federației Române de Box. 

"La momentul în care au fost organizate alegerile, recunosc că m-am bucurat, pentru că federația a scăpat de Rudel Obreja. Scandalurile în care acesta a fost implicat sunt bine cunoscute, nu mai insist. Venirea lui Doroftei la conducere a fost privită cu simpatie de către toți cunoscătorii fenomenului, dar iată că a trecut ceva timp și nu s-a schim-bat mai nimic în boxul românesc. Cluburile sunt sărace, finanțarea de la stat este ridicol de mică, iar sponsorii nu se înghesuie să direcționeze bani spre ring. Aria de selecție s-a redus considerabil, copiii nu mai sunt interesați de box, nici nu au cum să fie, pentru că nu li se oferă nimic atractiv. Antrenorii au și ei problemele lor, le lipsește motivația, de aceea nu mai avem rezultate la marile competiții ale lumii, acolo unde, cu mulți ani în urmă, eram printre cei mai buni. Fără bani și motivație, nu poți progresa", a declarat, pentru "Cuget Liber", Suat Ibraim. 

Fostul arbitru consideră că una dintre modalitățile de revigorare a activității în "careul magic" ar putea fi organizarea de gale și acțiuni de selecție în mediul rural. 

"Copiii de la țară nu au foarte multe opțiuni. Sunt copii sărmani, iar sportul în general și boxul în special ar putea fi șansa lor de a-și croi o viață mai bună. Cât îi privește pe tinerii din școlile și liceele din oraș, îmi vine greu să cred că aceștia ar lăsa calculatorul și ar veni să lupte în ring. Cred că e o cauză pierdută din start", a mai spus Suat Ibraim. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4116 secunde