Dacă, duminică, încheie cu încă o victorie "tripla" de acasă, Șumudică e mulțumit

Farul joacă la 7 din 9

1193
Farul joacă la 7 din 9 - 930f629e8b7182f0a51582b15ba86160.jpg
Pentru că au făcut doar egal cu Petrolul, "marinarii" nu mai pot termina cu punctaj maxim cele trei meciuri consecutive de pe teren propriu, dar tehnicianul constănțean spune că nici două victorii și un egal nu sunt de lepădat.

Plecată târâș în campionat, cu două înfrângeri usturătoare (1-4) în fața unor echipe "de țară", Chiajna și Brănești, Farul și-a revenit, fiind neînvinsă în ultimele patru etape, una de "Cupă" și trei de campionat.
Parcursul favorabil din campionat i-a urcat pe "marinari" pe locul șapte, la opt puncte de primul loc și la doar trei de poziția secundă, care asigură și ea accederea în Liga 1. Farul a reintrat în cărțile promovării.
Jocul a crescut în ultimele patru meciuri, în care constănțenii au realizat trei victorii și un egal, aceasta în condițiile în care partidele s-au succedat cu repeziciune, din trei în trei zile, iar adversarii nu au fost de neglijat (Delta Tulcea, Petrolul, Sportul).
Implanturile reușite din centrul apărării (Papp și Diogo) au dus la rezolvarea în bună măsură a carențelor defensive (în ultimele patru meciuri Farul a primit doar un gol), dar în atac, un compartiment "subțire", cu doar două vârfuri de meserie în tot lotul, mai e de lucrat, în special la eliminarea ratărilor și la "spargerea" defensivelor aglomerate, cum a fost cea a Petrolului sau a Sportului, în repriza a doua a meciului de duminică.
Petroliștilor le-a fost însă și ridicată mingea la fileu prin alegerea stadionului pe care s-a jucat, Stejaru, unul mic, ce a avantajat baricada lui Răchită. Dovadă că terenul Săgeții a fost o soluție neinspirată a dovedit-o, apoi, reorientarea oficialilor Farului către stadioanele din Tulcea sau Slobozia, în cazul în care "marinarii" erau trimiși în exil de către Comisia de Disciplină și la meciurile cu Sportul și Săgeata.
Chiar dacă, cu Petrolul a fost doar 0-0, Farul este pe cale să iasă destul de bine din "tripla" Petrolul - Sportul - Săgeata Stejaru, partide jucate una după alta în fieful constănțenilor. Cu o victorie, duminică, în meciul cu tulcenii (se joacă tot cu porțile închise), Farul ar încheia cu șapte puncte această perioadă și ar aborda de pe poziții bune ultimele zece meciuri ale turului.
"Am zis că, dacă facem șapte puncte în aceste trei meciuri, voi fi mulțumit. Suntem în grafic. Am urcat puțin în clasament, iar dacă batem și Săgeata, va fi bine, pentru că apoi vin meciuri mai ușoare, dar pe care trebuie să le tratăm ca pe cel de azi (n.n. - cel cu Sportul). Echipa începe să joace, ceea ce e important. De trei meciuri nu am primit gol, iar la Tulcea poarta ne-a fost perforată doar pe o greșeală personală a lui Mățel", a declarat antrenorul principal al Farului, Marius Șumudică.

Ultimele 11 meciuri ale Farului
7. Farul - Săgeata Stejaru (10)
8. FC Botoșani (13) - Farul
9. Farul - Cetate Suceava (15)
10. Dinamo II (17) - Farul
11. Farul - FCM Bacău (4)
12. Dunărea Galați (11) - Farul
13. Farul - Delta Tulcea (3)
14. CSM Rm. Sărat (18) - Farul
15. Farul - Tricolorul Breaza (8)
16. Steaua II (5) - Farul
17. Farul - Gloria Buzău (16)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
Stire din Sport : "Dați-ne banii, că nu avem ce mânca!"
Luni, 21 Septembrie 2009
Stire din Sport : Allah îl iubește pe Mansur
Pagina a fost generata in 0.237 secunde