FC Farul Constanţa a făcut primele transferuri ale anului

821
FC Farul Constanţa a făcut primele transferuri ale anului - farultransferuri-1610887161.jpg

Articole de la același autor

Divizionara secundă, FC Farul Constanța a perfectat primele transferuri din acest an. Atacantul stânga Ilie Damașcan este noul jucător al clubului constănțean, urmând să evolueze în tricoul alb-albastru în actualul sezon al Ligii a 2-a.

În vârstă de 25 de ani, fostul internațional de tineret al Republicii Moldova are un palmares interesant, cu trofee interne și participări în cupele europene.

Jucătorul care evoluează pe partea stângă a ofensivei a mai jucat la Zimbru Chișinău, cu care a câștigat Cupa și Supercupa Moldovei, la FC Urartu Erevan, în prima ligă din Armenia și la FC Petrocub Hîncești, unde a cucerit din nou Cupa Moldovei.

În vara anului trecut, Ilie Damașcan s-a transferat în Liga a 2-a, bifând 8 prezențe pentru Turris Turnu Măgurele și marcând un gol în partida cu Rapid București.

Pe plan internațional, a adunat 5 meciuri în Europa League, cu Zimbru Chișinău, înscriind într-un duel cu Osmanlispor (Turcia) și cu FC Petrocub Hîncești.

Al doilea venit este fundașul central David Marius Savu. În vârstă de 19 de ani, jucătorul crescut la Școala de Fotbal “Dani Coman”, unde a fost pregătit de Mihai Ianovschi și de fostul fundaș al FC Farul, Mircea Stan, este internațional sub 19 ani al României. El a evoluat cu “tricolorii mici” la turneul de calificare la Campionatul European din 2020, făcând pereche în defensivă la meciul cu Lituania cu jucătorul celor de la Juventus Torino, Radu Drăgușin.

„Este un sentiment unic să joci pentru țara ta. Acest lucru mă motivează și mai mult să mă pregătesc, să ajung la un nivel foarte înalt și să am cât mai multe convocări la națională”, a explicat acesta. Debutant la seniori la 17 ani, David Marius Savu a jucat în prima parte a sezonului la revelația din Liga a 3-a, Vedița Colonești, locul 2 în clasamentul Seriei a 6-a, la doar un punct de lider.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1924 secunde