Relu Damian trage un semnal de alarmă

FC Farul riscă să moară

1223
FC Farul riscă să moară - 1e8f04c01552217df8936cecaedf0268.jpg

Articole de la același autor

Președintele grupării constănțene se plânge că, la club, situația e pe muchie de cuțit, iar dacă orașul (suporteri, autorități locale, societăți) nu va veni în ajutor, se poate ajunge și la varianta neagră a lacătului pe ușă.

Relu Damian spune că, din afară, poate că există impresia că, la Farul, "lucrurile se petrec foarte simplu și normal", însă, din păcate, realitatea e alta.
"De o lună și jumătate, de când ne-am reînscris în campionat și, toți cei de la club, am început această muncă titanică, lucrurile nu s-au aranjat ci, paradoxal, în fiecare săptămână, situația e pe muchie de cuțit. În cazul în care nu se ajunge la o unire a forțelor pentru ajutorarea clubului, riscăm să sucombăm în orice moment. Eforturile pe care le face patronul Giani Nedelcu au fost suficiente până astăzi, dar pe termen lung e posibil să nu fie de ajuns", a arătat Damian.
"Nu avem apă caldă și căldură. Au venit rate peste rate, datorii. Bine măcar că mai beneficiem de curent electric. Echipa poate supraviețui, dar poate și dispărea, așa cum a fost gata-gata în vară. Mâine-poimâine ne putem trezi că suntem penalizați sau că nu suntem programați. Când vor catadicsi forțele locale, fie politice, fie economice, să-și îndrepte atenția și către noi?", a spus și antrenorul principal Ioan Sdrobiș.
Președintele Damian este de părere că semnalul reunirii Constanței în jurul Farului trebuie să fie dat de marea masă a suporterilor, care, printr-o prezență masivă la stadion, pot contribui cu 25-30 la sută din bugetul clubului și pot atrage atât autoritățile locale, cât și sponsorii, interesate astfel de implicarea într-un fenomen social, de masă.
Pentru bugetul din acest an, Relu Damian luase în calcul o medie de 2.000 de oameni la partidele de acasă ale Farului, astfel că cei 400 - 500 de spectatori care vin meci de meci nu sunt de ajuns.
"Primii care ne pot sprijini și cărora le este cel mai îndemână sunt suporterii și spectatorii, poate principala sursă de venit la buget, înaintea autorităților locale sau a oamenilor de afaceri. Avem nevoie de ajutorul lor și nu cred că e un efort mare să plă-tească un bilet de 4 sau de 8 lei, de două ori pe lună. În plus, altfel pun presiune pe adversari și arbitri 3.000 - 5.000 de spectatori. Lumea să aibă încredere că toți cei care suntem acum la Farul vrem să facem o treabă serioasă", a arătat Damian.
Ioan Sdrobiș este convins însă că, fără obiective mari și fără fotbal de anvergură, orașe mari, precum Constanța, Bacău sau Pitești nu au cum să atragă în tribune marea masă a spectatorilor. Dar tonul implicării și al sprijinirii tot autoritățile locale îl dau. "Până nu se mișcă lucrurile de acolo, de sus, nu se face nimic. Restul e foc de artificii", a spus "Părintele".

"Momentan, promisiunile pe care le-am primit nu s-au materializat așa cum ne-am așteptat. Peste problema cu autoritățile locale trec, întrucât sunt lucruri care se discută la un alt nivel. Într-o comunitate sunt lucruri mai importante de făcut, fiecare își gestionează bugetele cum vrea și alocă acolo unde crede de cuviință"
Relu Damian,
președinte FC Farul

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Octombrie 2010
Stire din Sport : Victor Pițurcă antrenează pe "Farul"
Pagina a fost generata in 0.7069 secunde