FC Viitorul, învinsă în barajul de calificare în Europa Conference League

Luni, 31 Mai 2021, 16:37
132
După o serie foarte bună de patru victorii consecutive, FC Viitorul a fost învinsă, cu scorul de 0-1 (0-1), de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în finala barajului de calificare în Europa Conference League, disputat în deplasare. O partidă în care formaţia constănţeană ar fi meritat mult mai mult, mai ales după aspectul celei de-a doua reprize, în care a controlat jocul şi a şi irosit ocazii importante la poarta adversă.

Unicul gol al întâlnirii, care s-a dovedit în cele din urmă a fi decisiv în ceea ce priveşte soarta calificării în cupele europene, a fost marcat cu trei minute înainte de pauză, la o fază care nu anunţa mare pericol. Gazdele erau în atac poziţional, a venit centrarea din flancul stâng, fundaşul brazilian Marquinhos Pedroso a degajat, însă ghinionul a făcut ca mingea să-l lovească pe croatul Aganovici şi să intre în poartă, pe lângă un Cojocaru surprins de traiectoria nefirească a balonului.

În partea a doua a jocului, Viitorul a presat mai mult, Andrei Artean a luat bara la ţintă (min. 47), Ely Fernandes (min. 82) n-a găsit soluţia optimă la finalizare şi totul s-a terminat.

FC Viitorul (antrenor Cătălin Anghel): Cojocaru, Dussaut (min. 79, Haită), Mladen, Dobrosavlevici, Marquinhos, Casap (min. 46, Grameni), Artean, Mati, (min. 46, Jo Santos), Chiţu, Ely, Grădinaru (min. 56, Tsoumou).

XXX

Aşadar, Sepsi OSK s-a calificat, în premieră, în cupele europene. Formaţia din Sfântu Gheorghe va evolua în turul al doilea preliminar al nou-înfiinţatei competiţii Europa Conference League, la fel ca şi vicecampioana FCSB şi câştigătoarea Cupei României, Universitatea Craiova. Campioana CFR Cluj va evolua în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.Pagina a fost generata in 0.1948 secunde