FC Viitorul va reprezenta România în UEFA Youth League

156
FC Viitorul va reprezenta România în UEFA Youth League - fcviitorul-1432231904.jpg

Articole de la același autor

FC Viitorul va participa, în calitate de campioană națională de juniori U19, la ediția 2015/2016 a UEFA Youth League - Liga Campionilor pentru echipele Under 19, alături de reprezentanta campioanei Ligii I la fotbal, ASA Târgu Mureș sau Steaua București, conform unei decizii a UEFA.

UEFA Youth League va cunoaște modificări substanțiale începând cu ediția 2015/2016, iar în încercarea de a-i aduce în prim plan pe cei mai talentați juniori ai Europei, UEFA a decis ca la această competiție să participe și campioanele celor mai bune 32 de țări ale Europei, conform coeficientului UEFA.

Printre acestea, se numără și România (locul 16 în Europa conform coeficientului), care va fi reprezentată de proaspăta campioană FC Viitorul. Conform Agerpres, această decizie a fost luată pentru că în majoritatea cazurilor campioanele naționale U19 erau diferite decât echipele care participau în UEFA Youth League.

Astfel, în Spania, campioană națională U19 este Villarreal, în timp ce în grupele Champions League vor participa Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid/Valencia. În Anglia, campioană națională U19 este Middlesbrough, iar în grupele Champions League vor participa Chelsea, Manchester City și Arsenal.

În România, campioană națională U19 este FC Viitorul, iar în grupele Champions League va participa, dacă trece de tururile preliminare, și ASA Tg. Mureș sau Steaua București.

Sistemul de desfășurare a viitoarei ediții UEFA Youth League cuprinde opt grupe a câte patru echipe (identice cu grupele echipelor de seniori care pătrund în grupele Ligii Campionilor). Câștigătoarele grupelor se vor califica direct în optimile UEFA Youth League, iar ocupantele locurilor secunde vor susține baraj pentru accederea în optimi.

În paralel cu cele opt grupe, cele 32 de campioane naționale vor susține două tururi eliminatorii (tur-retur) și astfel vor rămâne opt echipe. Cele opt echipe clasate pe locul secund în faza grupelor vor susține un meci de baraj cu cele opt echipe campioane naționale rămase în urma meciurilor eliminatorii.

Câștigătoarele din aceste jocuri se vor califica în optimile de finală ale UEFA Youth League, fază a competiției în care vor întâlni cele opt câștigătoare de grupe. UEFA Youth League va continua apoi cu sferturi, semifinale și finală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4443 secunde