Flacăra olimpică a JO 2014 a călătorit cu metroul din Moscova

95

Articole recomandate

Flacăra Jocurilor Olimpice de la Soci (7-23 februarie 2014) a călătorit, ieri, cu metroul din Moscova, înainte de a părăsi capitala Rusiei pentru a-și începe periplul pe teritoriul acestei țări. 

Purtătorii torței au transportat flacăra într-o lampă specială, între două stații din vestul Moscovei, precizează agenția RIA-Novosti, citată de Agerpres. Metroul moscovit, inaugurat în 1935, are în prezent 12 linii și 118 de stații.

Înainte de a părăsi Moscova, flacăra olimpică va mai ajunge în vârful turnului televiziunii Ostankino și va trece prin zona care a găzduit Jocurile Olimpice de vară din anul 1980, desfășurate în capitala rusă.

XXX

Președintele rus Vladimir Putin a dat duminică startul ștafetei flăcării olimpice, care urmează să parcurgă 65.000 km, cu ajutorul a 14.000 de alergători, traversând 130 de orașe și 83 de entități federale din componența Rusiei.

Traseul torței va fi un omagiu adus Rusiei, flacăra urmând să ajungă în zone îndepărtate precum Siberia, pe cel mai înalt multe rus (Elbrus, 5.642 m) și chiar pe fundul celui mai adânc lac al lumii, Baikal, cu o adâncime de 1.700 m.

Alergătorii vor purta torța în cea mai mare parte a timpului, însă, în anumite cazuri, aceasta va călători cu automobilul, trenul, avionul și chiar în troika, tradiționala sanie rusă trasă de trei cai.

Punctul culminant al ștafetei va fi pe 9 noiembrie, când torța olimpică va ieși pentru prima oară în spațiul cosmic, în mâinile a doi astronauți ruși, cu ocazia unei escale pe Stația Spațială Internațională.

În sfârșit, după 123 de zile de călătorie pe teritoriul Rusiei, torța va ajunge pe Stadionul Olimpic din Soci, în data de 7 februarie 2014, când va avea loc ceremonia de deschidere a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2097 secunde