Concurs Florin Maxim intră la minge de săptămâna viitoare

1038

Articole de la același autor

Accidentat de o lungă perioadă, fundașul stânga farist Florin Maxim este pe calea cea bună în ce privește procesul de recuperare. Din Antalya a început alergările ușoare, iar în prima jumătate a săptămânii viitoare va începe să lucreze și cu balonul. Dacă totul decurge bine, "Max" va putea fi apt la al doilea meci al Farului
din mini-retur, cel de la Piatra Neamț.

Maxim se confrunta cu probleme medicale (tendi-nită) încă dinaintea stagiului din Cipru. La începutul pregătirii din Insula Afroditei, fundașul care i-a adus Farului victoria de la Tg. Jiu a lucrat separat, după care a revenit, evoluând în jocul-școală al "rechinilor" și în partida cu FC Gyeongnam.
S-a accidentat însă din nou și a trebuit să o ia de la capăt, cu repaus, recuperare și lucru în sala de forță.
Perioada Antalya a fost dedicată aproape în totalitate recuperării. Doar pe finalul stagiului a început alergările ușoare, Florin având de trecut peste o întindere a ligamentului colateral extern de la genunchiul drept, cu leziune (mică însă), dar confruntându-se și cu tendinită, periostită și bursită.
În acest moment, după cum a declarat, pentru "Cuget Liber", doctorul Faru-lui, Liviu Muja, pregătirea lui Maxim a ajuns la un nivel înalt și decurge bine. Jucă-torul nu mai simte dureri, iar de săptămâna viitoare va intra la minge.
Dacă, Doamne ferește, nu se va întâmpla ceva neprevăzut, fundașul stânga ar putea fi apt de joc pentru confruntarea cu Ceahlăul, de la Piatra Neamț, de pe 29 februarie.
În primul meci oficial al Farului din 2008, Max oricum era și suspendat.

Gosic, menajat cu Delta Tulcea
Dacă situația medicală a lui Maxim evoluează spre bine, nu același lucru se poate spune despre tânărul atacant Daniel Florea, care a ratat și el mare parte a pregătirii din Turcia. Accidentat la picior, "Gică Fentă" a efectuat la întoarcerea în țară o rezonanță magnetică și nu a primit vești bune, perioada sa de repaus urmând a se prelungi.
Lovit în două meciuri de la Belek în zona intercostală (în același loc!), vârful sârb Dragan Gosic a suferit o contuzie puternică. Până acum, a avut un program
de alergare separată, iar antrenorii Farului se gândesc să-l menajeze și la jocul amical de mâine, cu Delta Tulcea.

Revine Voiculeț
Un alt "rechin" cu probleme medicale, mijlocașul Claudiu Voiculeț, care s-a confruntat cu hipertrofia ganglionilor din zona inghinală,
s-a pregătit și el separat de la revenirea din Turcia, iar de la ședința de ieri după-amiază era prevăzut să revină la alergare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7155 secunde