Fostul impresar Ioan Becali, VA FI ELIBERAT CONDIȚIONAT

338
Fostul impresar Ioan Becali, VA FI ELIBERAT CONDIȚIONAT - ioan-1525258947.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Tribunalului Ialomița au decis definitiv miercuri ca fostul impresar Ioan Becali să fie eliberat condiționat din închisoare.
Tribunalul a respins o contestație a DNA și a menținut decizia de eliberare dată pe 5 martie de Judecătoria Slobozia.
Ioan Becali avea de executat un rest de pedeapsă din condamnarea de 7 ani și 4 luni închisoare primită pentru mituirea fostei judecătoare Geanina Terceanu.
Pe 20 februarie, Ioan Becali a fost condamnat la 7 ani și 4 luni, iar fratele său Victor Becali a primit 5 ani și 8 luni închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzați că au mituit-o pe fosta judecătoare Geanina Terceanu.


Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul București, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbaliști, în care frații Becali și Cristian Borcea, alături de alți conducători din fotbal, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală.
În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații, în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ('fapta nu există').
Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunța această soluție de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.


"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată lui Terceanu de către inculpații Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe (al cărei preț total a fost de 93.000 euro)", susțin procurorii, potrivit Agerpres.ro.


Ulterior, în martie 2014, Curtea de Apel București i-a condamnat definitiv pe cei implicați în dosarul transferurilor, desființând astfel soluția de achitare dată de judecătoarea Terceanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1175 secunde