Fotbal - CM 2014 / Trofeul Mondialului rămâne în proprietatea FIFA

156
1
Fotbal - CM 2014 / Trofeul Mondialului rămâne în proprietatea FIFA - cupa-1405179137.jpg

Articole recomandate

Cupa de aur, trofeul Mondialului 2014 din Brazilia, nu va mai intra în posesia definitivă a niciunei națiuni, conform noului regulament al FIFA, contrar celui din trecut care a permis actualei țări gazdă să-l adjudece definitiv în 1970, după al 3-lea succes mondial, se arată într-un comentariu al AFP.
Trofeul precedent, Cupa Jules-Rimet, a devenit proprietatea exclusivă a Braziliei după al 3-lea său succes în CM 1970 din Mexic, dar după acea ediție trofeul mondial nu mai poate intra în posesia unei țări.
Actuala cupă cu o înălțime de 36,8 cm, lucrată din aur de 18 carate, are o greutate de 3,175 kg și are gravate numele învingătoarelor începând cu 1974, potrivit Agerpres.ro.
La finala CM 2014, trofeul va fi prezentat publicului înaintea meciului Germania-Argentina, ce va avea loc duminică pe Maracana, de către fundașul spaniol Carles Puyol, căpitanul Spaniei, campioana mondială din 2010, și de manechinul brazilian Gisele Bundchen.
După acest moment, cupa va fi înmânată învingătoarei de către Joseph Blatter, președintele FIFA, și de Dilma Rousseff, președintele Braziliei.
Precedentul trofeu a avut o viață agitată. În timpul celui de-al 2-lea Război Mondial, cupa a fost ascunsă într-o cutie de pantofi, sub patul vicepreședintelui FIFA de atunci, italianul Ottorino Barassi. În 1996, trofeul a dispărut dintr-o expoziție și a fost regăsit de un câine, ''Pickles'', ascuns sub un arbor.
Cupa a fost furată din nou în 1983, la Rio, și nu a mai fost recuperată, din cauză că probabil a fost topită. Confederația braziliană a obținut atunci dreptul să fabrice o replică.


Comentează știrea

13 august 2014

And Moggridge tells the story of his own design process and explains the focus on people and prototypes that has been successful at IDEO? [url=http://www.0594ems.com/(??EMS|??E??)][/url]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5284 secunde