Fotbal Euro 2012 / Spania - Italia scor final 1-1

496
Fotbal Euro 2012 / Spania - Italia scor final 1-1 - siglaeuro2012-1339404153.jpg
În fața celor 43.000 de spectatori prezenți pe PGE Arena, Naționala Spaniei nu a reușit duminică să învingă Italia, și să devină prima echipă cu cele mai multe meciuri oficiale câștigate consecutiv, catalanii având 14 victorii în șir, la fel ca reprezentativele Franței și Olandei. Partida s-a disputată la Gdansk (Polonia), echipele făcând parte din grupa C a Campionatului European de fotbal din Ucraina și Polonia, alături de Irlanda și Croația. În prima parte a partidei, naționalele au preferat să joace prudent și să își studieze adversarul, însă asta nu i-a oprit pe Fabregas sau Balotelli să arate de ce sunt în stare, punând emoții la porțile adverse, în câteva faze spectaculoase. Adevăratul meci a început în repriza a doua, când ambele echipe s-au luptat pentru fiecare minge, jucându-se deseori cu pase scurte și precise, dar și cu pătrunderi impresionante în defensivele rivale. După nenumărate greșeli și faze ratate, brazilianul naționalizat, Mario Balotelli a fost schimbat de atacantul Toto Di Natale (min. 56), iar decizia tehnicianului italian nu putea să fi venit într-un moment mai inspirat, noul intrat reușind primul gol al partidei la numai cinci minute de la adăugarea sa în formația de pe teren. După o pasă primită perfect de la Pirlo, în careul spaniol, venind de pe flancul stâng, atacantul de la Udinese a reușit să-l învingă pe Casillas, și să înscrie la colțul lung (min. 61). Replica Spaniei nu a întârziat, iar după trei minute de la deschiderea scorului, Fabregas a readus echilibrul pe tabela de golaveraj (min. 64), cu ajutorul unei faze demne de reputația lui David Silva, care i-a pasat precis colegului său, în careu, chiar dacă se afla într-o poziție dificilă. În minutul 74, selecționerul spaniol Vicente del Bosque a decis înlocuirea lui Fabregas cu Fernando Torres, care a reușit în următoarele minute să pună probleme căpitanului Buffon, acesta din urmă câștigând duelul cu Torres prin deposedare, ieșind riscant din careu în urma atacului inițiat la poarta sa. A urmat o nouă fază pentru Torres, care a încercat să-l păcălească pe Buffon cu un lob, neinspirat și de această dată, țintind peste poartă. Cu trei minute de prelungire, naționalele nu s-au mai impus pe tabela de scor, partida finalizându-se cu o remiză.

Iată și echipele:

Spania: 1. Iker Casillas (căpitan) - 17. Alvaro Arbeloa, 15. Sergio Ramos, 3. Gerard Pique, 18. Jordi Alba - 8. Xavi, 16. Sergio Busquets, 14. Xabi Alonso - 21. David Silva (22. Jesús Navas, 64), 10. Cesc Fabregas (9. Fernando Torres, 74), 6. Andres Iniesta. Selecționer: Vicente del Bosque.

Italia: 1. Gianluigi Buffon (căpitan) - 19. Leonardo Bonucci, 16. Daniele De Rossi, 3. Giorgio Chiellini - 2. Christian Maggio, 8. Claudio Marchisio, 21. Andrea Pirlo, 5. Thiago Motta (23. Antonio Nocerino, 90), 13. Emanuele Giaccherini - 10. Antonio Cassano (20. Sebastian Giovinco, 65), 9. Mario Balotelli (11. Antonio Di Natale, 56). Selecționer: Cesare Prandelli.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Stire din Diverse : Colosseum - amfiteatrul minune
Pagina a fost generata in 0.6349 secunde