Fotbal / Ilie Stan, noul antrenor al echipei ASA Târgu Mureș

90
Fotbal / Ilie Stan, noul antrenor al echipei ASA Târgu Mureș - stan-1482938570.jpg

Articole recomandate

Ilie Stan este noul antrenor al echipei ASA Târgu Mureș, a anunțat miercuri site-ul oficial al clubului aflat pe locul 13, penultimul, în Liga I de fotbal.



ASA Târgu Mureș a fost pregătită până pe 22 decembrie de antrenorul Dan Alexa, care fusese numit pe 9 august.

Ilie Stan crede că ASA va putea face "o figură frumoasă" dacă se va întări în pauza de iarnă, potrivit Agerpres.ro.

"Vin la o echipă dintr-o zonă cu tradiție în fotbalul românesc. Vreau să scoatem maximum din etapele care mai sunt de disputat. Dacă vom reuși transferarea a câtorva jucători de valoare, împreună cu lotul care este aici, cred că putem să facem o figură frumoasă și, de ce nu, să fim chiar o surpriză pentru restul competitoarelor. E foarte greu, dar nu imposibil. Avem mult de muncă, chiar dacă timpul nu este de partea noastră. O pregătire bună de iarnă, dublată cu multă încredere din partea noastră și a jucătorilor ne pot duce mult mai sus", a spus tehnicianul în vârstă de 49 de ani.

Ilie Stan a fost un mijlocaș important, cariera sa fiind legată mai ales de Steaua București, la care a evoluat în două perioade (1987-1995 și 1997). El a mai jucat la Gloria Buzău, Cercle Bruges (Belgia), FC Național, AEL Limassol (Cipru) sau Hapoel Petah Tikva (Israel) și a avut trei selecții la echipa națională a României.

Stan a fost golgheterul Ligii 1 în sezonul 1991-1992 și a câștigat cu Steaua 6 titluri de campion, trei Cupe și două Supercupe ale României, făcând parte din echipa care a disputat finala Cupei Campionilor Europeni în 1989. El a câștigat și o Cupă a Belgiei cu Cercle Bruges.

Stan și-a început cariera de antrenor în 2002, fiind secundul lui Anghel Iordănescu la echipele arabe Al Ain, Al Ittihad sau Al Shabab, dar și la echipa națională a României.

Ca antrenor principal, Stan a debutat în 2003, la Al-Seeb, în Oman. El a mai pregătit echipele FCM Târgoviște, Victoria Brănești (pe care a promovat-o din Liga a III-a în Liga 1, în doar doi ani), Steaua, Concordia Chiajna, FC Vaslui, FC Brașov, Zakho (Irak), ultima formație fiind Al Shamal (Qatar).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 28 Decembrie 2016
Stire din Sport : Simona Halep încheie anul pe locul 4 WTA
Miercuri, 28 Decembrie 2016
Stire din Sport : Prima carte de Aikido pentru copii
Duminică, 25 Decembrie 2016
Stire din Sport : AC Milan a cucerit Supercupa Italiei
Pagina a fost generata in 1.1905 secunde