Fotbal / Reacţii vehemente în scandalul rasismului. „O atitudine inacceptabilă!”

157
Fotbal / Reacţii vehemente în scandalul rasismului. „O atitudine inacceptabilă!” - fotbalreactii912-1607508815.jpg

Articole de la același autor

Ministrul francez al Sportului, fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu, a salutat „simbolul puternic” al fotbaliştilor de la Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, care au părăsit terenul în urma acuzaţiilor de rasism lansate de turci la adresa celui de-al patrulea arbitru al întâlnirii din Liga Campionilor, românul Sebastian Colţescu. 


„Sportivii au luat o decizie istorică, în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. 
O expresie a rasismului obişnuit. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolul puternic al gestului şi solidarităţii lor”, a scris ministrul pe Twitter. 


XXX 


Ministrul Tineretului şi Sporturilor şi ministrul de Externe al Turciei au reacţionat după remarcile rasiste ale arbitrului român Sebastian Colţescu. 
„Rasismul este o crimă împotriva umanităţii. Suntem alături de Başakşehir #Respect #NoToRacism”, a transmis ministrul Tineretului şi Sporturilor, Mehmet Muharrem Kasapoglu, pe Twitter. 
„Nu rasismului!”, a adăugat ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu. 


Reamintim că, începută marţi seară, partida dintre echipele Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întreruptă în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, românul Sebastian Colţescu. 
Colţescu i-a cerut în min. 16 lui Haţegan să intervină pentru a-l calma pe antrenorul secund al echipei turce, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de „tipul negru”. 
UEFA a decis ca meciul să fie reluat, miercuri, 9 decembrie, cu alţi arbitri şi a demarat o anchetă amănunţită în legătură cu acest incident. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6108 secunde