Canotaj / Sărbători departe de ţară! Lotul olimpic al României, cantonament în Italia

106
Canotaj / Sărbători departe de ţară! Lotul olimpic al României, cantonament în Italia - canotajonline912-1607507315.jpg

Articole de la același autor

După o călătorie în siguranţă, cu o cursă charter, lotul olimpic de canotaj al României, format din 64 de persoane, dintre care 56 de sportivi, a ajuns cu bine la Piediluco (Italia), unde vor rămâne în cantonament până la primăvară, atunci când vremea va permite reluarea antrenamentelor la Complexul Sportiv Național Snagov. 


„Toți sportivii au fost testați înainte de plecare și ne-am dorit ca deplasarea lor să se facă în deplină siguranță, iar un avion charter era cea mai viabilă soluție. Tarom ne-a fost alături și de această dată, așa cum s-a întâmplat și la Campionatele Europene, dar și în primăvară, când sportivii au revenit de urgență în România din cantonamentul din Italia de iarna trecută”, a declarat președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă. 


Aşadar, canotorii români vor petrece sărbătorile de iarnă în cantonament. Ei se pregătesc intens pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, unde România are deja şapte bărci calificate. 
„Sportivii și întreg lotul României se vor afla în izolare în Italia. Doar ei au acces în baza de pregătire. Este același loc în care s-au pregătit în ultimii doi ani. Sunt condiții foarte bune. Au alături până și un bucătar român, pentru că vor petrece acolo sărbătorile și e normal ca măcar de bucate tradiționale să se bucure”, a explicat Elisabeta Lipă. 


România a reușit să califice şapte bărci la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Noul sezon competițional va debuta în perioada 9-11 aprilie, la Varese (Italia), acolo unde se va desfășura Campionatul European. Apoi, pe 13-15 mai, va avea loc regata olimpică de calificare de la Lucerna (Elveția). Acolo va încerca România să califice ultimele bărci pentru Jocurile Olimpice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0486 secunde