Fotbal / Victor Pițurcă începe pregătirea naționalei pentru preliminariile EURO 2016

84
Fotbal / Victor Pițurcă începe pregătirea naționalei pentru preliminariile EURO 2016 - piti-1401024768.jpg

Articole recomandate

Selecționerul naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că meciurile amicale cu Albania și Algeria, sunt menite să pregătească jocul de debut în preliminariile EURO 2016, contra Greciei, transmite Agerpres.ro.
Pițurcă a subliniat că meciurile cu Grecia din preliminariile EURO 2016 vor fi diferite față de cele din barajul pentru CM 2014: ''Meciurile cu Grecia vor fi diferite, una e să joc baraj, alta să joci grupă de calificare. Se va schimba și la ei antrenorul, ăsta poate fi un dezavantaj, îl cunoșteam foarte bine pe cel care e acum. Echipa României a crescut în joc, sper să câștigăm cât mai multe puncte din meciurile cu Grecia'', a declarat Pițurcă.
''Avem în jur de 10 zile în care vom fi împreună și începem pregătirile pentru preliminariile Europeanului din Franța. Sunt jucători noi veniți la echipa națională, mai mulți ca oricând, jucători tineri, care au demonstrat că au calitățile necesare să fie selecționați. Eu sper să reacționeze bine și să rămână în anturajul echipei naționale și, de ce nu, să se și impună și să joace'', a afirmat Pițurcă, adăugând că speră și la jocuri bune și la rezultate pe măsură în turneul din Elveția.
Pițurcă a mai spus că din lot puteau face și alți jucători, precum Luchin și Gardoș și a explicat de ce a renunțat la alții: ''Torje și Nica n-au fost convocați pentru că pur și simplu n-au jucat la echipele de club. Din păcate, au jucat prea puține meciuri pentru a putea fi convocați. Torje e un jucător de bază al echipei naționale. E foarte important să-și găsească o echipă care să mizeze pe el și să joace. A fost tot timpul convocat, chiar când a jucat mai puțin, iar la meciul cu Argentina nu a reacționat cum speram''.
Selecționerul vrea ''ca jucătorii care vin la echipa națională să facă ambele faze foarte bine. Aici e echipa națională, nu sunt meciuri de campionat. Ai pierdut două-trei meciuri, ai pierdut calificarea. Nu risc, nu mizez pe jucători care nu fac asta. Dacă îmi garantează cineva că vom câștiga meciurile cu Sânmărtean și cu Budescu, cu plăcere îi voi convoca''.
Pițurcă a mai spus că are încredere în Nicușor Stanciu, care însă nu s-a impus încă la Steaua, dar îi place și Robert Vâlceanu. Selecționerul nu a renunțat la Dorin Goian, în timp ce Săpunaru ''a renunțat la echipa națională și a anunțat că atâta timp cât voi fi eu nu va mai veni'', iar Mutu ''n-a mai jucat deloc, a înscris un gol-două la Petrolul, în campionatul României''.
Lotul echipei naționale s-a reunit duminică la Mogoșoaia, iar joi va pleca în Elveția, unde va juca meciuri amicale cu Albania (31 mai) și cu Algeria (4 iunie). România face parte dintr-o grupă cu Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord și Insulele Feroe în preliminarile EURO 2016. Meciul de debut va avea loc pe 7 septembrie, în deplasare, cu Grecia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5732 secunde