Fotbal / Vineri, 16 septembrie, tragerea la sorți pentru play-off-ul Cupei României

178
Fotbal / Vineri, 16 septembrie, tragerea la sorți pentru play-off-ul Cupei României - 1-1663245092.jpg
Casa Fotbalului găzduiește vineri, 16 septembrie, de la ora 12.00, tragerea la sorți a play-off-ului Cupei României, ediția 2022/23.

În noul sezon, Cupa României are un nou format, mai atractiv, cu mai multe dueluri tari, pe modelul viitoarei Champions League, păstrând tradiția fotbalului-spectacol.

Noul format al Cupei României prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior şi opt echipe din Liga I. Cele opt echipe din primul eşalon sunt cele cinci echipe clasate pe locurile 3-6 la finalul play-out-ului ediţiei anterioare de campionat, alături de cele două câştigătoare ale barajului de menţinere-promovare în Liga I şi cele două nou-promovate direct în actuala ediţie de campionat, informează Federaţia Română de Fotbal.

Jocurile din cadrul play-off-ului Cupei României se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

Urna A: echipele din Liga 1 mai sus amintite

FC Rapid 1923

U Craiova 1948

AFC UTA Arad

CS Mioveni

AFC Chindia Târgovişte

ACS Petrolul 52

AFC Hermannstadt

FC Universitatea Cluj

Urna B: celelalte echipe care s-au calificat în faza play-off-ului

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (8 jocuri) şi, în continuare, cele 16 echipe rămase în urna B se grupează între ele (8 jocuri).

Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Jocurile din cadrul play-off-ului Cupei României vor avea loc în ziua de 28 septembrie cu începere de la ora 16:30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Pagina a fost generata in 0.6603 secunde